03/21/16 20:35
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Следя нашите министри да не крадат.

 Бойко Борисов, министър-председател на Република България, в интервю за предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия

Водеща: Премиерът Бойко Борисов и наш гост, добре дошли.

Бойко Борисов: Добре заварили.

Водещ: Отдавна не сте идвали, надявам се, че се чувствате добре, защото имаме много, много въпроси.

Бойко Борисов: Давайте.

Водещ: Ще се опитаме да обхванем по-голямата част поне теми. Първо за порциите, вие ли вече разпределяте порциите? След като видяхме, че обществените поръчки на знакови лица бяха спрени. Имаше и много аплодисменти за това, че има грижа за нашите пари, имаше и реплики: то който ги спира, значи ги е и пуснал.

Бойко Борисов: Над 20 хиляди обществени поръчки има миналата година в България. Знаете, след като минахме на пазарна икономика, вече не са държавни предприятията, не са държавни фирмите и така работи цяла Европа. Минават обществени поръчки и бизнесът участва в тях – малкият, средният и големият. Защо сега? Защото тогава излизат наяве и стигат до мене. Когато минат през обсъждания, когато влязат или ги коментира пресата, ако щете.

Водещ: Тази реплика за огледалото ли ви накара да действате по отношение на поръчките?

Бойко Борисов: Нека да кажем, че това беше капката, която ми даде ясен знак, че отстрани нещата не изглеждат така, както аз си мисля. И понеже аз съм човек, който като ми се посочи даден проблем, мога да го реша, не съм инатлив, за да обяснявам, че всичко е законно и точно, защото то е така направено и аз го обясних многократно. И не случайно, когато се коментират обществените поръчки едни от нашите опоненти примерно не коментират отбраната, не коментират здравеопазването или други теми, където има също спрени поръчки, а се фиксират примерно в едно място, където да акцентират.

Водеща: Където са концентрирани обаче сериозни суми.

Бойко Борисов: Те навсякъде са сериозни суми, те навсякъде са сериозни суми, но просто за да не губим време. Спрях ги тогава, когато те трябваше да отидат вече в КЗК, когато трябваше да се плащат авансите и когато ги разгледах изоснови.

Водеща: Ако има съмнения, те предполагам са съмнения за корупция или някакви нарушения. Ще бъдат ли наказани държавните служители, които са сложили подписите си и са пуснали тези обществени поръчки?

Бойко Борисов: Разбира се.

Водещ: Защото за какво се съмнявате в случая? За какво е съмнението, за какво бяха спрени всъщност тези обществени поръчки?

Бойко Борисов: В момента инспекторатите са там, проверяват. Дори една от агенциите може би ще бъде закрита. Защото, явно е, че щом е интересно, още веднъж ще обясня. Достатъчно е в един конкурс да зададеш 140 километра пределна скорост и с това да оскъпиш с 200 милиона проекта.

Водещ: Нарочно, за да отиде при определен…

Бойко Борисов: То е законно. Защото максималната скорост по магистрали е 140 километра. Като ги сложиш 140 километра, радиусът на завоя става 5 километра, разстоянието между мантинелите е около 3 декара…

Водещ: По-дълги стават.

Бойко Борисов: Не само. Виражите са по-обли, трябва да има тунели, трябва да има мостове повече.

Водещ: А смятате ли, че това се е случвало без благословия от по-високо, а на ниво държавни служители на агенцията, която сега сте щели да я закриете?

Бойко Борисов: Знам, че от най-високо не е със сигурност. Иначе няма да я справк.

Водещ: Не е от началника?

Бойко Борисов: Да, не е от началника. Защото ще изляза и ще обясня всичко е законно. И то е така, никой не може да го обори. Сигурно и тези, които са го пуснали, ще излязат и по този начин ще отговарят. Но крайният ефект щеше да бъде този. Сега съм убеден, че поне 150-200 милиона ще се спестят от само тази отсечка.

Водещ: За да приключим горе-долу с тази тема, бих искал да цитирам Симеон Дянков, който в нашето студио каза, че е налице според него картел и пайът се разпределя между пет-шест основни играчи в държавата, всички ги знаят кои са, това си е било винаги и толкова. Има картел при строителните поръчки, където има най-големи суми. Това смята той.

Бойко Борисов: За съжаление България е малка държава. За да се построи една подобна отсечка или в големите проекти, не са много фирмите, които разполагат със съответната техника. За да строиш магистрала, за да строиш мостове, за да строиш тунели, трябва действително да си много мощен с много техника, с много финанси, с много възможност да го направиш, с много работници, ако щете. Ако върнем времето, когато още Плевнелиев беше министър, тогава имахме проблем, че българските компании нямаха CV, нямаха атестация да строят. Защото просто в България не бяха строени магистрали, не бяха строени тунели от сигурно социалистическо време. Сега вече, когато се построи сигурно близо над 300 километра подобен път, останаха 5-6 компании, може 10 да са…

Водещ: Няма лошо, въпросът е да не се разбират помежду си.

Бойко Борисов: Така. Точно. Искам да ви обясня. Който и експерт да викнете, ще ви каже, че в началото българските компании играеха дори под цената, те играеха на загуба. Под себестойност. И затова българските магистрали са може би най-евтините в света.

Водеща: С каква цел се прави това?

Бойко Борисов: Просто за да натрупат бонус от точки след това да могат да кандидатстват. Вече когато сте правили 20-60 километра магистрала, в CV-то на фирмата излиза, че си правил толкова магистрала. В смисъл, ако си водил предаване в национална телевизия, може да кандидатстваш и в друга. Ако не си, много по-трудно стават. И те тогава работеха на загуба. Впоследствие разбраха, че правиха си дъмпинг на все по-ниски цени и накрая според мен се събраха и се разбраха, че би могло да не губят пари, а да изкарват пари. И започнаха да се разбират. Именно заради това се наложи да ги, това нито може да се докаже, нито може да се види, нито може да бъде разследвано.

Водеща: Защо да не може? Има нарочна комисия, която това работи.

Бойко Борисов: Именно, но какво вие бихте се разбрали примерно с колегите от БТВ? Да имате по едно време реклами, продължителността и силата на звука на рекламите да са едни и същи по двете телевизии. Сиреч да не е неизгодно и за двете телевизии и вие го правите. Това е в техния интерес и те се събират някъде и се разбират. Затова тук е политическата воля и когато някой казва, ама защо ги спря той. Защото като има такива съмнения, вместо да седна и да обяснявам на хората а, бе,видите ли как стоят нещата реално, по-добре да се спрат и да се почна отначало.

Водещ: Ако институциите в държавата и върховенството на закона работят, това ще става, без да е необходимо министър-председателят да го прави. То това е големият въпрос.

Бойко Борисов: Ами факт е, че КЗК, нещо, което никой не е очаквал да направи сега, обяви картел в горивата.

Водещ: Защо никой не е очаквал?

Бойко Борисов: Ами защото са били плахи през годините.

Водещ: Защото?

Бойко Борисов: Защото не усещат политическа воля.

Водещ: Защото?

Бойко Борисов: Ами защото не е имало такава.

Водещ: Защо е нямало?

Бойко Борисов: Не мога да кажа. Знам, че сега я има и знам, че сега всички се стараят и работят много добре.

Водещ: Контрабандата. Искам да ви попитам защо когато на тази среща в Лондон ви беше зададен въпрос за Делян Пеевски, вие започнахте да говорите за контрабанда? Това не го уточнихте.

Бойко Борисов: Не, не е било свързано със, то първо в тази среща в Лондон, понеже имаше доста нагласени неща и вие се спирате на един от въпросите. Най-много се говори защо съм спрял "Южен поток" и защо съм ощетил руската страна. Най-много това се говори, но тук никой не го коментира. Имаше в тази буря от гласове различни въпроси, аз се опитвах да отговоря на някои от тях.

Водещ: На мен това ми направи впечатление и затова ви попитах.

Бойко Борисов: Аз отговарях на човек, който ме питаше тогава за събраните пари и защо не се случва нещо, вече нямам спомен точно какво е било, но факт е, че аз му обяснявах, че от събраните пари от контрабанда са над 3 млрд.

Водеща: Питаха ви за корупция, за Пеевски, за огледало, вие отговорихте за контрабанда. И ние ви питаме защо се обвързва името на…

Бойко Борисов: Не, просто вие сте чули този въпрос. Те имаше такива, от пет места задаваха въпроси.

Водеща: Не, ние ви питаме защо вие обвързвате Пеевски с контрабандата?

Водещ: Такава връзка дори не правите?

Бойко Борисов: Не, аз не съм направил, вие я е обвързвате, това искам да отговаря.

Водещ: Такава връзка не правите?

Бойко Борисов: Не правя такава връзка, защото считам, че това, което се направи срещу контрабандата в България, се оценява в цяла Европа. И трябва да ви кажа, че …

Водещ: Кажете какво толкова се направи срещу контрабандата като цифри?

Бойко Борисов: Ами над 3 млрд. вече събрани повече в бюджета. От приходните агенциии.

Водещ: От колко на колко?

Бойко Борисов: Е, от колко на колко. 3 млрд. повече, отколкото беше заложено в бюджета. Мога да ви кажа, че за януари тази година бяха с 950 повече от януари миналата година, за февруари са 360 милиона повече, отколкото февруари миналата година, а за 2014-а сигурно далеч отгоре.

Водеща: А като става дума примерно за контрабанда, до вас достигала ли е информацията от турските служби, както например в турските медии излезе информация, цитирани бяха турските служби, че Пеевски и ДПС организират контрабанда на територията на Близкия изток. Даже той беше наречен император мисля, тази титла му беше сложена, на контрабандата. До вас достигала ли е такава информация по линия на служби и на чужди служби?

Бойко Борисов: Не само че сме коментирали такава, те прекрасно знаят турските колеги, че от България за Турция контрабанда не се прави. Затова отговарям аз. И в същото време, особено в цигарите вече контрабандата е под 8 %, което никога не е било в България.

Водещ: Тоест турските служби не са прави, това е недостоверна информация?

Бойко Борисов: Разговарял съм с тях и те прекрасно знаят, и те са го казвали, че от България за Турция контрабанда не се прави. Сега бяхме заедно с Давутоглу и говорихме много по темите.

Водеща: А какво си говорихте, една скоба и ще отидем и към темата за бежанците, какво си говорихте на онази среща с Давутоглу, на която присъства и Местан, малко преди Коледа, след която среща имаме обосновано предположение да твърдим, че падна главата на Местан.

Водещ: На 15-и беше срещата, на 17-и го изпратиха.

Водеща: Питам ви, защото Местан призова публично, питайте премиера Бойко Борисов какво всъщност си говорихме там, там е разковничето, каза той.

Бойко Борисов: Ами може би така му се иска. Първо, аз подходих с много доверие към Лютви Местан, защото той превеждаше. И темата, по която говорихме, Давутоглу така почна: бих се радвал много един ден да ви видя заедно в управлението. И аз му казах, че докато е Делян Пеевски в ДПС, няма как да ни види заедно в управлението.

Водещ: А Давутоглу кого имаше предвид под „заедно“, вас и г-н Местан ли?

Бойко Борисов: Да.

Водеща: И ДПС в случая.

Бойко Борисов: Аз им казах, че това не може да се случи. И обратното, в същото време ГЕРБ е управляващ, ДПС е опозиция. Но ние се държим толерантно с българските мюсюлмани. И нещо повече, ако всъщност ДПС има проблем с някоя от партиите, то е само с ГЕРБ. Защото само в ГЕРБ има вече десетки хиляди български мюсюлмани, които членуват.

Водеща: Г-н Борисов….

Бойко Борисов: Това са истините, всичко друго са интерпретации.

Водеща: Г-н Борисов, вие казахте Пеевски. Ама какво му е на Пеевски? По документи той е един народен представител…

Бойко Борисов: Не, нищо, какво да му е? Така или иначе в обществото се е създало едно отношение към него, което е просто като препъни-камък за всеки разговор.

Водеща: Заради обществено мнение или заради реални факти, с които разполагате?

Бойко Борисов: Ами заради обществено мнение. Защо навремето отстраних, ако си спомняте, Искра Фидосова, Иван Петров, Гаев, във Варна Павел…

Водещ: Заради лош имидж, така ли?

Бойко Борисов: Все членове на най-висшия орган на ГЕРБ – Изпълнителната комисия.

Водещ: Ако ви е грижа за имиджа на хората, с които работите, защо пуснахте на вълците двама от министрите си – Николай Ненчев, Петър Москов, той дори за да остане във вашето правителство, си влоши отношенията с партията майка, а вашата парламентарна група излиза с декларация, за която вие се правите, че не знаете, искайки те да се махнат. Обяснете малко за политическия скандал на предната седмица.

Бойко Борисов: В един момент на ГЕРБ им омръзна да се явяват ментори и да обясняват от сутрин до вечер колко са честни, колко са неопетнени, в бяло и едва ли не толкова далеч от властта. Излязоха и го казаха.

Водещ: Това са ваши министри обаче, вие сте ги приели.

Бойко Борисов: Да и не случайно. Когато правехме правителството заедно с Реформаторския блок, г-н Кънев седеше точно срещу мене си го спомням, и определихме възможно най-доброто във всяка една сфера, с което разполагаме, да бъдат министри, да бъдат зам.-министри, да бъдат областни управители, да бъдат, ако щете, и шефове на големи фирми.

Водеща: Позволете да се усъмним в тази самостоятелност и самоинициативност на депутатите без ваше знание или пък ваша санкция, или пък в другия случай зад гърба ви, и вие изненадан, далеч в Брюксел.

Водещ: Кое от двете?

Бойко Борисов: И двете са верни.

Водещ: Хем сте изненадан, хем сте им казали пускайте декларацията.

Бойко Борисов: Това, което мога да твърдя, че парламентарната група и хората в ГЕРБ имат право да изразяват своето мнение. И вече им стигна до челото това. Какво са казали всъщност? Г-н Ненчев излиза на конгреса на ДСБ и казва, че е техен министър. В същото време депутатите на ГЕРБ всичките му закони са ги подкрепили с пълно и благодарение само на тях. Благодарение на работата на финансовия министър и на приходните агенции ние събрахме повече пари и направихме това, което ако преди една година, ако си спомняте, излязох от консултативен съвет на президента Плевнелиев и казах няма да даваме пари за отбрана, защото ги нямаме. Сега, когато събрахме парите в бюджета, има пари и са самолети, и за двигатели, и за всичко. И той отива и ги дразни.

Водещ: Черна неблагодарност ли е това?

Бойко Борисов: Отива и ги дразни и те излизат и си казват, добре, като си техен министър с 13 депутати, как тогава всички закони ти минават.

Водещ: Вас дразни ли ви, е въпросът?

Бойко Борисов: Мен не. Защото само преди няколко дена с Ненчев, с началник-щаба правихме едно съвещание, доста добри неща за отбраната сме приготвили и се случват в момента, а самият Ненчев спря няколко, и то много големи обществени поръчки, които имаше съмнения. Отстрани хора.

Водещ: Да не ви изиграе лоша шега, г-н Борисов тази игра, че не знаете групата какво прави.

Бойко Борисов: Момент само. Твърдя, че всяко едно от нещата, които министърът направи, го е консултирал с мене. Имам прекрасна комуникация. И просто ако не беше казал подобна реплика, защото аз след това се обадих и на Цвета Караянчева, и на Ненков, и на останалите колеги да видя кое толкова ги е подразнило, това ги е подразнило. Сиреч за дреболии се създава един шум, който не е здравословен за никого.

Водеща: Депутатите от ГЕРБ ви подадоха топка или това беше малко като удар в гръб?

Бойко Борисов: Аз във вторник ще се среща с депутатите и ще им обясня това, което ги интересува. Но факт, който интересува обществото, е, че и министър Ненчев, и министър Москов, за които вие визирате, както и Калфин, нападат и Калфин от страна на Реформаторския блок, или пък нападат Влади Горанов и Московски, всеки си е избрал някои министри.

Водеща: Вашите нападат ДСБ.

Бойко Борисов: Не, защо ДСБ, Ненчев е от БЗНС.

Водеща: Е, нали това ги е ядосало, че е отишъл и казал, че е от ДСБ.

Бойко Борисов: Да. И те си избраха двама да си ги атакуват. Защото им омръзна да слушат всеки ден как някакви хора в бяло се опитват да изкарат ГЕРБ лош.

Водещ: По-важният въпрос е дали ще има правителствени промени, дали планирате такива? Има ли някои сфери, където сте недоволен?

Бойко Борисов: Не. Освен това, след като казах, че с Ненчев работим прекрасно и съм убеден, че ще продължат да се случват добрите неща в армията, трябва да кажа и за Москов. Здравната реформа е нещо, в което всички са се препъвали, но факт е, че само в Здравната каса сме намалили дефицита с близо 350 милиона лева. Това са пари, които са били, всяка година знаете влизаше на актуализация бюджетът и се дават едни пари, които ей така заминават някъде. Как ще го обичат Москов? Поевтинихме лекарствата, накарахме ги да връщат пари в бюджета, във всички болници най-добрата апаратура за над 300 милиона миналата година сме вкарали, саниране.

Водещ: С пръстовия отпечатък имаше голяма дискусия.

Бойко Борисов: Пръстовият отпечатък е само идентификация. Това не е да ти взимат пръстови отпечатъци. В парламента взимат ли ни пръстови отпечатъци? Само ти искат, за да докажеш, че си ти.

Водещ: Имате предвид пултовете, които работят с докосване?

Бойко Борисов: Ами човекът е стигнал до това решение, защото тази кражба, която всички казват, че я има в здравеопазването, от него зависи да я прекрати.

Водеща: Ще успеете ли да привлечете Москов към ГЕРБ, както веднъж казахте, че мечтаеете, ама той си е десебар по душа. Мисля, че коректно ви цитирам.

Бойко Борисов: Никога не си говорим с него за политика, в смисъл като партия и затова толкова ме обиди, когато така се израдва за победата в Плевен, си спомняте.

Водеща: Та да превърнете темата Плевен в доминираща на изборната нощ.

Бойко Борисов: Точно така. Вместо да се зарадваме от успеха, аз се разправях тогава, защото най ме заболя, че ние както за „Челси“ и „Арсенал“ всеки проявява съчувствие в момента за слабата игра и на двата отбора, така проявяваме и съчувствие, когато някоя от партиите направи нещо добро. Така че аз му знам душата. Те на книга много хора могат да дойдат в ГЕРБ, важно е тези, които идват, да идват с душата си. А неговата душа си е в ДСБ.

Водеща: Познавате ли добре душата на Цветан Цветанов, с когото отново ви вкараха, вие кажете вярно или не, в конфликт?

Бойко Борисов: Това е може би 10 години.

Водеща: Ви вкарват в конфликт?

Бойко Борисов: И понеже тези, които преди работеха за БСП, сега сигурно работят за друга партия, като опорна точка си я слагат и търсят да вбият клин между нас.

Водеща: Вярвате ли му на 100 %?

Бойко Борисов: Първо, да им кажа, че в ГЕРБ много ясно се знае кой е първи, кой е втори и след това почват от четвърти, пети нагоре.

Водещ: Вие сте казвали, че партията е на Цецо, цитат.

Бойко Борисов: Така. Аз и сега мога да кажа какви са неговите правомощия. И неговите правомощия са всичко свързано с организационната работа в ГЕРБ и в парламентарната група, е негова работа. Аз само утвърждавам. Няма ден Цветан да не ми се е обаждал по два пъти или три пъти и да ми е казал за всяко едно село или всеки един град какви проблеми има. Той се ползва с абсолютното ми доверие в тази сфера. И се е доказал, че там мога да му имам доверие. Сега не им е приятно, не им е приятно на хората, но тук съм влязъл само да ви кажа, защото може би много не знаят. Миналата година и тази неделя имаше частични избори в 18 села. В цяла България. От Община Мизия до Община Гърмен. 9 кмета има от ГЕРБ, ДПС имат 4, БСП има 2, НФСБ -1, ВМРО -1 , и БНД -1.

Водещ: Тоест?

Бойко Борисов: Някъде Реформаторския блок да виждате? Няма.

Водещ: Бихте ли направили предсрочни избори, за да се освободите от тази тежест, която ви е…

Бойко Борисов: Ни най-малко. Момент , само да кажа. Докато му ядат ушите на Цветанов, няма от тези 18 села нито едно, което той да не е обиколил, да не е създал партийна организация…

Водещ: На място е ходил?

Бойко Борисов: На място. Няма събота и неделя, няма ден. Вчера беше в Силистра. Оттам беше събрал кметовете, обадиха ми се да ги чуя. Предишния ден беше във Велинград, занимаваше се с една мина там, искат да правят…

Водещ: Разбрах ви, казвате, че няма интрига.

Бойко Борисов: С една дума, много им е удобна тази тема.

Водещ: Добре, г-н Борисов…

Бойко Борисов: И в същото време тук е мястото да кажа, че и Руми Бъчварова се ползва с абсолютното ми доверие. И двата го знаят прекрасно. И най-важното, защото МВР заработи вече така, както искам и резултати са видни и ще бъдат все по-добри. Защото тук и прокуратурата се подключи много силно, наблюдава всичко от началото до края, повдигат обвинения, заедно са в съда, за да защитават тезите, така че съм оптимист.

Водещ: В кое сте оптимист? Че бабите ще спрат да ги бият, убиват и насилват…

Бойко Борисов: И в това съм убеден, и в това съм убеден.

Водещ: … Във всички тия села, че и другаде, където няма…

Бойко Борисов: Да, защото реформите, които предлага госпожа Бъчварова в МВР, са точно такива, които да освободят голям количествен състав от администрацията, които да отидат и да пазят селата.

Водещ: Кога?

Бойко Борисов: В момента са в парламента, в момента трябва да се задвижат, седмица-две и ще влязат.

Водещ: Видимо ли ще е това, ще има ли видим резултат? В селата повече полиция?

Бойко Борисов: Ами ето сега, понеже сме в телевизия. Вашата телевизия е национална, може всеки да влезе и да обяви преврат да речем оттук. В същото време Националната телевизия БНТ се пази сигурно от 30-40 полицаи. Не могат ли и те да си наемат частна охрана? Могат. И тези бройки от 30-40 полицаи ще отидат в селата.

Водещ: Ако някой иска да обяви преврат, ще намери начин да го съобщи въпреки полицията.

Бойко Борисов: Да, това имам предвид. Сиреч над 500 човека полицаи има, които пазят АЕЦ "Козлодуй", БНТ и какви ли не…

Водещ: Това е разпределение на силите, това казвате.

Бойко Борисов: Точно така.

Водеща: Това надали би решило проблема, защото вярвам и вие знаете, че основната функция на полицията не е охранителна все пак.

Бойко Борисов: Напротив.

Водеща: По селата смятате, че ако има не един, а петима полицаи няма да…

Бойко Борисов: Не, то сега проблемът е, че няма и един.

Водеща: А не е ли проблемът, че тези хора извършват едно и също нещо почти всяка нощ и след това са пускани или не им се повдига обвинение.

Бойко Борисов: И това е проблем, но това пак е работа на Цветанов в парламента…

Водеща: Защото маломерно било престъплението или там сумата на откраднатото било под минималната работна заплата. Не е ли проблемът липсата на наказания?

Бойко Борисов: Абсолютно сте права. И това е проблемът. Затова единият трябва да си предложи реформите и те да минат в парламента, а там, където законите не са достатъчно строги или обтекаеми, така че тези хора да правят престъпления, да влизат за малко в затвора, да излизат и пак да правят, да стане необратим процесът.

Водеща: Ще стане ли?

Бойко Борисов: Убеден съм, че ще стане. И тук е мястото да кажа, че много бих искал, когато се говори сега за демографската криза, защото тя действително е проблемна вече за България, да направим нещо, което МВР може да направи, заедно с всички неправителствени организации, трябва енергията на обществото да се включи. Това са катастрофите и загиналите по шосетата. Когато обявим, че имаме с 1000 бебета по-малко родени, всички ние се стряскаме и почваме да търсим варианти това да не се случва. Ама когато 700 човека и те болшинството на най-производствена възраст, млади, работещи хора загинат в катастрофи, това ни се струва някак си нормално. А като се има предвид, че на 700 убити, обикновено 1:10 се произвеждат и 7 хиляди инвалиди, смятайте какво за икономиката на държавата. Отделно, Бог да ги прости,“ мъката, скръбта на семейства, близки, роднини, които веднага излизат от производство, чисто като финансово-икономически факт това е огромна загуба за държавата. Затова тук трябва да се направят всякакви промени в закона, дори да са драстични, дори някой да ги нарича популистки, каквото трябва, трябва да се направи, но всеки от нас трябва да осъзнае, че излизайки оттук, може да му се случи най-лошото на него и на семейството му. И искаме да го прекратим с цената на всичко.

Водеща: По една друга голяма тема – корупцията.

Водещ: Искаме да ви питаме кога ще ги стигнем румънците, с очакването…

Бойко Борисов: Ние сме ги изпреварили отдавна.

Водеща: С кое?

Бойко Борисов: Във всяко едно отношение.

Водеща: В борбата с корупцията кога ги изпреварихме?

Бойко Борисов: Във всяко едно отношение сме ги изпреварили.

Водеща: В борбата с корупцията кога ги изпреварихме?

Бойко Борисов: Е, ми това, че техните министри крадат и са ги хванали и са ги вкарали в затвора, а президентът им търси политическо убежище в Молдова, не виждам българи да бягат за Румъния.

Водеща: Т.е. в България няма осъдени политици, защото няма корумпирани политици? Това ли казвате?

Бойко Борисов: Да. Превенцията е по-важна за мен. Просто аз знам, че правя всичко възможно да не крадат. И който го докопам, знае, че ще си замине.

Водеща: Защо тогава Европейската комисия излиза с толкова критичен доклад, неласкав, особено неласкав на фона на ласкавия за Румъния?

Бойко Борисов: Ами преди няколко години беше ласкав за България, не беше ласкав за Румъния.

Водеща: Кажете сега обаче за последния.

Бойко Борисов: Ами защото имаше година и по

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване