03/21/16 13:36
(http://www.klassa.bg/)

Заместник-министърът на енергетиката Николай Николов ще открие конференция на тема „Европейски енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество“

Защо Европейският енергиен съюз е важен за България?
 
На този въпрос ще търси отговор международната конференция на тема „Европейски енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество“ на 22 март т.г. от 9.30 ч. в хотел Балкан (Шератон), зала „Сердика“. Форумът е организиран от Икономическия и социален съвет на България (ИСС) и от Европейския икономически и социален комитет (EИСК).
Представители на български и европейски институции  ще обсъдят  теми, свързани с интегрирането на пазарите и енергийните политики. В работата на конференцията ще вземат участие Пиер Жан Кулон – председател на специализираната секция “Транспорт, енергетика, инфраструктури и информационно общество” (TEN) в ЕИСК, заместник-министърът на енергетиката Николай Николов, председателят на КЕВР Иван Иванов, представителят на Генералната дирекция „Енергетика“ в Европейската комисия, българските членове на ЕИСК Милена Ангелова и Димитър Манолов, както и членовете на ИСС  Васил Велев и Богомил Николов. Поканени са народни представители, експерти, представители на неправителствени организации и на бизнеса.
Програмата на ЕС за създаване на Европейски енергиен съюз стартира през 2015 г. и има  за цел да създаде европейска енергийна система, която ще гарантира сигурно, устойчиво, конкурентноспособно и достъпно енергоснабдяване на гражданите на Европа.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване