03/21/16 13:51
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Разград изненадващо оттегли докладната за концесията на стадион „Лудогорец арена”

Кметът на Разград изненадващо оттегли, на извънредната сесия на ОбС, докладната си записка за концесията на стадион „Лудогорец арена”. 21 от общинските съветници от 31 в залата се съгласиха с мотивите на д-р Валентин Василев, че предложението за откриване на процедурата за концесията е готвене от предишния кметски екип, не е прецизна и небивалия обществен интерес по темата всички спорни моменти в документа трябва да бъдат изчистени. След което докладната ще влезе отново за обсъждане и гласуване в местния парламент. Осем от съветниците бяха „против”, двама се въздържаха.
Кметът защити искането си с отговорността, поета от него към жителите на града и общината, да управлява в интерес на всички. Пред журналисти В. Василев декларира готовността си да се съобрази с всички направени предложения към бъдещия концесионен договор за стадиона, направени от двете комисии към ОбС, които заседаваха заедно преди десетина дни. След това ще занесе варианта за съгласуване в имащите отношение към материята министерства.
А изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец” Ангел Петричев прие оттеглянето на докладната като положителен знак от страна на кмета и общинското ръководство концесионният договор  да бъде наистина без подводни камъни в него към бъдещия концесионер.
Припомняме, че днешната извънредна сесия на ОбС в Разград за концесията на стадион „Лудогорец арена”  бе свикано от председателя на местния парламент Надежда Радославова по искане на 14 общински съветници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване