03/21/16 10:45
(http://www.klassa.bg/)

САЩ остава най-популярната дестинация за покупка на втори дом на британците

 САЩ продължава да е най-популярната дестинация за инвестиции във втори дом на британците, според класацията на онлайн портала themovechannel.com. Запитванията за имоти в Страната на неограничените възможности през февруари достигат малко над 14 на сто.

Продължават обаче разместванията в топ 5 на класацията. Испания задържа третата си позиция с 3,5% от запитванията. На второ място обаче се изкачва Португалия с малко над 4 на сто от запитванията. Франция пада до 4-то място, а на пета позиция се изкачва Канада.

Канада е и държавата с най-силен ръст в класирането – с 14 позиции напред. Популярността на страната достига 6-месечен максимум, като изпреварва дори традиционни фаворити като Бразилия и Турция, отбелязва изданието.

Силен ръст в класацията постига и Германия. Страната се изкачва с 11 позиции до 7-мо място. В топ 10 попадат още Турция, Индия, Бразилия и Италия. Също с 11 позиции напред се придвижва и Хърватия до 24-то място.

България е на крачка от влизане в топ 10 на класацията, като се изкачва с 3 места до 11-то място. Страната ни отново събира малко над 1 процент от запитванията - стабилен резултат от последните месеци.

Най-губещи в класацията за февруари са държавите от Карибския басейн, които отбелязват сериозни спадове в търсенето на ваканционни жилища.

Стабилен се запазва интересът към държави като Андора, Черна гора и о. Мавриций, които запазват позициите си в топ 50 на класацията.

По статията работи: Миглена Иванова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване