03/21/16 13:06
(http://www.klassa.bg/)

Явлението Марешки с номинация от Бизнес Оскарите

 ВСК Кентавър, EGT, РАИС, Рефан, Свилоза АД и Енергоремонт Холдинг сред участниците във VIP Business Awards 2016  
 
Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Веселин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във  водещите новини на българските медии. Определен е като явление в бизнеса. 
Церемонията  е на 24 март от 20 ч. в хотел Хилтън. 
През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3. Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост". 
 
Водещата на българския пазар компания за производство на металорежещи и металообработващи машини с цифрово програмно управление - РАИС, също е сред номинираните. Машините на РАИС обезпечават производствения процес в предприятия в Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Сърбия, Харватия, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Русия, Египет и България. Продукцията се изнася в над 10 страни от Европа и Азия.
 
“Евро Геймс Технолоджи” (EGT) също получи номинация за бизнес-наградите. Българската компания, обявена за един от най-бързо развиващите се участници в световната казино индустрия, е специализирана в разработването, производството, разпространението и сервизирането на съоръжения за игрална дейност. До този момент компанията има офиси и дистрибутори в 18 страни по света, а широк обхват от продуктите й са инсталирани в над 75 юрисдикции в Европа, Азия, Южна и Северна Америка и Африка. 
 
В навечерието на своя 25 годишен юбилей - „Рефан България” ООД получи номинация за бизнес-статуетките. Днес фирмата се гордее с над 400 бутика в 28 държави на 5 континента, благодарение на иновативните и гъвкави бизнес форми, които предлага.  
 
Бизнесдамата Мариана Печеян, собственик и управител на "ВСК Кентавър груп" - най-големия доставчик в световен мащаб на американска корпорация № 1 за инструменти и машинна окомплектовка КЕНАМЕТАЛ, също е номинирана за престижните призове. Над 96% от продукцията на компанията е предназначена за износ в страните от ЕС и САЩ. 
 
Eдни от най-утвърдените компании у нас - „Свилоза” АД и Енергоремонт холдинг”АД, също са сред номинираните за второто издание на годишните награди VIP Business Awards 2016. 
 
ИТ-секторът ще подкрепи инициативата на Business Awards 2016 за осигураване на стипендии за социално слаби ученици. Мотото на благородната инициатива е:  "Искам да остана да уча и да работя в България".
С участие в конкурс, чрез написване на есе, младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ на обща стойност  близо 10 000 лева. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване