03/22/16 06:15
(http://www.klassa.bg/)

$3,6 трлн. за имоти заделят инвестиционни фондове

 До 3,6 трлн. долара или една десета от наличните средства могат да заделят за имотни проекти инвестиционните фондове по света към края на 2016 г., сочи доклад на Colliers International.
В него се прогнозира втори пик на имотните инвестиции, след 2007 г., въпреки насрещния вятър от политически, икономически и финансов характер. На глобално ниво размерът на капитала, предназначен за инвестиции в имоти, остава значителен. Институционалните инвеститори са увеличили делът на капитала, предназначен за имоти от 8,9% през 2013 г. на 9,6% през 2015 г., а към края на 2016 г. стойностите му трябва да достигнат 10%. Само един процент промяна в заделения капитал за имоти се равнява на 360 млрд. щатски долара.
Много от двигателите на пазара във Великобритания и Европа остават непроменени, поради което той ще продължава да привлича интереса на международните инвеститори през 2016 г., а и след това. Заради ниската възвращаемост в САЩ инвеститорите по света ще имат възможността да ползват евтин капитал., смятат от консултантската компания.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване