03/22/16 20:44
(http://www.klassa.bg/)

Hагли изнудвачи рекетират от името на Бойко Борисов

 Мутри рекетьори изнудвали от името на премиера Бойко Борисов арабски търговци на столичния пазар "Илиянци". Това твърди пострадалият Фаркад Хатиб Мустафа, който е пребит в неделя на 13 март пред дома си в квартал "Младост", пише "България Днес". Той е спасен като по чудо от двама съседи, които слезли да му помогнат.
"Знам кой прати тия спортисти да ме бият, защото преди десет дни ме предупредиха устно, че ще ми счупят главата, защото не плащам. Дойде при мен дясната ръка на Махер Хасан, на който му викат Тарек, и ми каза: "Щом няма да плащаш, ще ти счупим главата", разказва бизнесменът, който се занимава с внос на канцеларски материали от 23 години.

Тормозът срещу Фаркад е от близо 8 години. Първоначално мутрите любезно го предупредили: "Лошите българи те търсят. Идвай тука да те оправяме", започва историята си пострадалият. Фаркад успял да се измъкне, като казал, че внася твърде малко стока, за да плаща по 2-3 бона на контейнер. След като бизнесът му се разраснал в цяла България, рекетьорите си спомнили за него и се върнали.

"Идват при мен, предупреждават мои колеги араби, които ми носят ужасяващи послания. Казват наляво и надясно, че събират пари за Бойко Борисов", разкрива още Фаркад.

Десет дни след устните заплахи Фаркад е причакан пред дома си около 21,30 часа. "Чакаха ме двама спортисти, казаха ми, че искат да ме питат нещо, но аз тръгнах назад, защото се досетих, че ще ме бият. И тогава с хватки се нахвърлиха към мен. На третия удар бях на земята в безсъзнание. Добре, че съседите се разкрещели от терасите, а двама комшии слезли да ме спасяват и ония се разбягали. Биха ме с палки", разказва Фаркад.

Той е приет в "Пирогов" с комоцио, счупен нос и множество фрактури и охлузвания. След това подава жалба за нападението в Седмо РПУ. От полицията потвърдиха за инцидента.

Фаркад е категоричен, че зад поръчителството на боя стои разследваният за наркотрафик и контрабанда иракчанин Махер Абдулах Хасан. Притежава и фирми за търговия с плодове, строителна компания, туроператор, има и общи дружества за търговия с австрийски и иракски капитали. Махер е ключов играч в каптагона и амфетамините още от края на миналия век, сочат данни на службите. Ливанецът през изминалите години е оплетен в сложни схеми с други араби, висши ченгета и фактори от ВИС-2. Сочат го и за наследник на Фатик, който се занимавал с трафик на метамфетамини от България към арабския свят. Бил е съдружник на легендарния контрабандист Мето Илиенския, а в момента е дългогодишен съдружник с Коко Динев. Двамата държат казино "Елит" на Кулата.

Името на Махер Хасан се среща в две разработки на службите - "Араби" и "Лиани". Заради първата срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров започна прокурорска проверка.

"Всички знаят, че арабите на "Илиянци" са рекетирани и изнудвани от Махер Хасан. Той нарича това "такса спокойствие" и иска да ходим да му се молим, налага глоби, които са непосилни, а след това иска да му целуваме ръка. Той няма собственост на пазара и няма основание да иска пари. По-добре да ме убият, но няма да му целувам ръка", разкрива пострадалият Фаркад.

По думите на Фаркад бандата рекетьори стои зад посегателства и над двама българи. Единият е Лъчезар Иванов, който комуникирал с арабските бизнесмени на "Илиянци" и за това джипът му бил подпален. Вторият е Георги Табаков, който е бил бит, а колата му запалена. Той обмитявал контейнерите, които пристигали на пристанище Варна. Над 30 човека са пострадали от групировката, категоричен е Фаркад. Никой от тях не смее да заведе жалба в полицията, защото се страхуват за живота си.

Министър-председателят Бойко Борисов, след като научил за скандалната схема, лично е сезирал ДАНС, като е предал сигнала на шефа на агенцията Димитър Георгиев. "От вас научавам за ситуацията и категорично това не е вярно! За пореден път се спекулира с името ми. Разпоредил съм проверка, за да бъде прекратен рекетът над бизнесмените", коментира Бойко Борисов чрез говорителя на пресслужбата си Севдалина Арнаудова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване