03/22/16 07:00
(http://pik.bg)

Адрияно Дженев и Анастасия-Александра Николова спечелиха квалификационния турнир Дубровник

Адрияно Дженев и Анастасия-Александра Николова спечелиха квалификационния турнир Дубровник

Завърши квалификационният турнир Дубровник DUD BOWL до 11 години, който се проведе на кортовете на тенис клуб "Локо 98", град Пловдив. При юношите първият поставен Адрияно Дженев (Димгр) в много оспорван финал се наложи с 5-3,2-4,11-9 над Димитър Пенчев от тенис клуб "Кристи Дряново".

Поставена под №12 в схемата при девойките Анастасия-Александра Николова (КрДрян) победи във финалния двубой Ева Бусаад (АвгТр) с резултат 4-1,4-1 и по този начин си гарантира първото място. Класиралите се на първите две места при момчетата и момичета ще получат правото да представляват България на международния турнир в Дубровник "DUD BOWL" до 11 години като всичките им разходи ще бъдат изцяло покрити от БФТ. Тенисистите ни ще бъдат придружавани и от треньор, чиито разходи също ще бъдат поети. DUD BOWL е един от най-престижните тенис турнири за подрастващи като в изданието пред 2015 година са взели участие над 120 деца.

Състезанието се провежда под патронажа на известния хърватски тенисист Горан Иванишевич, бивш шампион от Уимбълдън, и се играе в групи. По този начин на всеки участник са гарантирани минимум три мача, което е и основната цел на проявата, а именно децата да получат шанс за повече игра. Шампионите от DUD BOWL печелят едногодишен договор за екипировка от спортния гигант Wilson, както и безплатно участие в двуседмичния тенис лагер, провеждан от самия Горан Иванишевич. Състезанието Дубровник DUD BOWL 2016 ще се проведе от 27-и юни до 2-и юли. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване