03/22/16 18:06
(http://pik.bg)

Водата в три села в Ловешко не е годна за пиене заради нитрати

Водата в три села в Ловешко не е годна за пиене заради нитрати

Водата в ловешките села Дренов и Дойренци и луковитското Ъглен не е годна за пиене заради завишено количество на нитрати. При останалите проби от региона водата отговаря на изискванията, обявиха от Регионалната здравна инспекция .

От инспекцията са уведомили ВиК – Ловеч за предприемане на мерки, свързани с предоставяне на информация на обществеността и за въвеждане на ограничение, относно ползването на питейната вода в тези населени места, както и за извършване на профилактични мероприятия.

Изпълнителният директор на дружеството Данаил Събевски съобщи, че кметовете на трите села са уведомени жителите им да не консумират вода от водопроводната мрежа. Той отбеляза, че традиционно водата в тези села е със завишено количество на нитрати, но в рамките на допустимото, като инцидентно те са над нормите веднъж в годината. За трайно решаване на проблема е необходимо да се изгради връзка с магистралния водопровод „Черни Осъм“ за захранване на селата от община Ловеч.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване