03/22/16 08:07
(http://pik.bg)

Започва делото срещу Волен Сидеров и Чуколов заради скандала пред „клекшопа“

Започва делото срещу Волен Сидеров и Чуколов заради скандала пред „клекшопа“

Софийски градски съд ще направи втори опит да стартира делото срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов за инцидента пред магазин на ул. "Раковски", съобщава БНТ.

При предишното заседание магистратите не дадоха ход на делото поради отсъствието на депутатите.

Тогава адвокатите на подсъдимите заявиха пред съда, че клиентите им държат лично да присъстват на заседанията от процеса, но заради работата си в Народното събрание явяването им е възпрепятствано.

Двамата са обвинени за това, че на 9 октомври миналата година пред магазин за алкохол и цигари са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те са предадени на съд и за това, че са причинили телесни повреди на полицейски служители.

По повдигнатите обвинения законът предвижда лишаване от свобода за срок до 5 години за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, и до 3 години за причиняване на телесна повреда на полицай при изпълнение на службата му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване