03/22/16 08:04
(http://pik.bg)

Започва конкурсът "Екообщина", организиран от МОСВ

Започва конкурсът "Екообщина", организиран от МОСВ

Започва първото издание на конкурса „Екообщина“. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще вземе участие в официалното представяне на конкурса, съобщават от правителствената информационна служба. Събитието ще проведе от 10:30 часа, в сградата на Френския институт в София, пл. „Славейков“ №3, зала „Славейков“.

Конкурсът има за цел да награди българските общини, които са най-ангажирани с целите на устойчивото развитие и борбата с глобалното затопляне на климата. Той се организира от Френското посолство в България в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Инициативата е под патронажа на Президентството на Република България.

Акцентът ще бъде поставен върху целите на инициативата, ролята на българските институции в нея и критериите за оценка на общините според регламента на конкурса „Екообщина“. По време на събитието ще бъдат пояснени освен целите на инициативата, така и критериите за оценка на общините.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване