03/22/16 21:16
(http://www.klassa.bg/)

Ивайло Калфин от Брюксел:Не трябва да се поддаваме на страха

 Вицепремиерът и шефът на парламента Цецка Цачева търсят как да се върнат в България

 

“Това, което се случва в момента, очевидно е отговор на натиска върху терористичните организации, включително и на скорошните акции в Брюксел. Целта на терористите е да създадат уплаха и паника в града. Не трябва да се поддаваме на това”, коментира вицепремиерът Ивайло Калфин от Брюксел. Той бе вчера в белгийската столица, тъй като участва в заседание по евробюджета на групата “Монти”. В. “24 часа” го откри по телефона следобед.

“До обяд бях в Европейския парламент на заседанието, сега вече съм в постоянното представителство на България заедно с председателя на парламента Цецка Цачева”, разказа Калфин.

И двамата пристигнали в Брюксел с граждански полет.

“Няма да идва

да ни взема

държавен

самолет,

търсим начин да се приберем. Засега обаче единственият реалистичен вариант е с автомобил”, обясни Калфин.

Вицепремиерът похвали Министерството на външните работи за добрата организация в посолствата - както това в Белгия, така и постоянното представителство към ЕС, които са отворили врати, за да подслонят българите, които не могат да се приберат.

“Това, което се случи, е действително голяма трагедия. Европейският квартал е блокиран, навсякъде хвърчат линейки”, описа ситуацията вицепремиерът.

“Сутринта пътувах с градския транспорт, Маалбек е станция, която е наблизо до Европарламента.

Малко преди

атентата на

станцията

пътувах

до гарата

на парламента

“Люксембург”

и достъпът навсякъде бе нормален. По обед вече бяха заградили. На доста места има затворени улици, за останалото четем по медиите”, разказа още Калфин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване