03/22/16 08:33
(http://pik.bg)

Изграждат специално помещение за жертви на престъпление

Изграждат специално помещение за жертви на престъпление

Очаква се община Враца да даде съгласие за разкриване на специализирано помещение за щадящо изслушване на деца свидетели и/или жертви на престъпление. Помещението ще бъде обособено в сградата на бившата детска ясла № 8, която миналата година бе предоставена от местния парламент за нуждите на врачанския окръжен съд за срок от 10 години. 

С писмо от 3 февруари магистратите предлагат коригиране на решението, за да може помещението да се използва, както за нуждите на правораздаването и досъдебното производство, така и за нуждите на други институции на територията на общината, чиято работа е свързана с проблемите на деца.
След проведени допълнителни консултации с представители на врачански окръжен съд и Министерство на правосъдието е възникнала необходимостта общинският съвет да утвърди проект на споразумение за създаване, оборудване и използване на специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, свидетели или жертви на престъпление.

Помещението ще бъде оборудвано от Министерството на правосъдието с аудио- и видео техника, която да позволява осъществяване и пренос на запис, както и преградно стъкло.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване