03/22/16 07:06
(http://pik.bg)

Конференция за Европейския енергиен съюз в София

Конференция за Европейския енергиен съюз в София

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) организират в София днес от 9.30 ч. в хотел Балкан конференция на тема „Европейски енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество в България“.

На конференцията представители на българските и европейските институции ще обсъдят теми, свързани с интегрирането на пазарите и енергийните политики.

В работата на конференцията ще вземат участие Пиер Жан Кулон – председател на специализираната секция “Транспорт, енергетика, инфраструктури и информационно общество” (TEN) в ЕИСК, председателят на ИСС проф. д-р Лалко Дулевски, членовете от българска страна в ЕИСК Милена Ангелова - член на ИСС, главен секретар на АИКБ и Димитър Манолов - член на ИСС, президент на КТ „Подкрепа“, както и Васил Велев - член на ИСС, председател на АИКБ и Богомил Николов - член на ИСС, изпълнителен директор на Българска национална асоциация „Активни потребители“. Поканени са да участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на КЕВР Иван Иванов, народни представители, представители на бизнеса и на неправителствения сектор, експерти.

Европейският енергиен съюз е един от десетте ключови приоритети на ЕК до 2019 г., която преди една година започна програма за създаване на Европейски енергиен съюз. Програмата, която има за цел да намери решение на предизвикателства като интеграцията на пазара, измененията в климата и същевременно да повиши прозрачността и укрепи управлението на процеса. Идеята за Европейски енергиен съюз цели да създаде европейска енергийна система, която ще гарантира сигурно, устойчиво, конкурентноспособно и достъпно енергоснабдяване на гражданите на Европа. България, като част от бъдещия Европейски енергиен съюз, ще търси своите пътища чрез него да се справи с редица предизвикателства, като например, зависимостта от вноса и енергийната бедност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване