03/22/16 09:16
(http://pik.bg)

Мизия пуска на промоция фалирала фабрика

Мизия пуска на промоция фалирала фабрика

Мизия ще бъде промотирана пред големи инвеститори, които търсят подходящи индустриални зони, за да развиват бизнеса си. Ще се предлага теренът на фалиралия преди години завод за хартия в града, който осигурявал препитанието на десетки семейства.

Надеждата, че животът в наводненото през 2014 г. градче може и да потръгне, дойде след подписване на меморандум за сътрудничество между кмета д-р Виолин Крушовенски и „Национална компания индустриални зони“ /НКИ/. Дружеството от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането, маркетинга и управлението на индустриални зони, ще търси начин, за да се помогне на общината.

Подписвайки меморандума страните се съгласиха да си обменят информация, идеи и добри практики. От НКИ се ангажират да промотират Мизия като инвестиционна дестинация пред потенциални инвеститори и други заинтересовани страни. Ще помагат и при диалога с държавната власт и международните организации, които имат инвестиционни намерения. Срокът на меморандума е 3 години.

Допреди години в индустриалната зона на Мизия работеше заводът за целулоза и хартия. Половината от площта му, която е повече от 500 дка, е собственост на общината. Именно тя ще бъде предлагана на инвеститорите. Експерти коментират, че нещата в Мизия може и да потръгнат, тъй като градчето се намира само на 14 км от пристанището в Оряхово и е удобно за износ на продукция. Индустриалната зона би гарантирала трудова заетост на хора от общината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване