03/22/16 06:06
(http://www.klassa.bg/)

Салах Абдеслам: Радвам се, че всичко свърши. Не можех повече!

 Белгийските медии разпространиха първите думи след задържането на Салах Абдеслам - единствения оцелял терорист от ноемврийските атентати в Париж. Бяха показани и нови кадри, в които за пръв път се вижда самото задържане на терориста.

Картината показва, че пред жилището в квартал "Моленбек" в Брюксел, където бе извършена специалната операция в петък, трима тежковъоръжени полицаи пристъпват към входната врата. Те са с насочени оръжия към входа. Чуват се наставления на полицията през високоговорители хората, които са в сградите на номера 79 и 80 на улица "Катр ван", да излязат с вдигнати ръце.

Секунди по-късно от вратата бързо излиза тичешком мъж, който е с качулка и шал, и с ръце в джобовете на панталоните. Когато вижда полицаите вдясно от вратата, той побягва наляво. Тогава полицаите стрелят иззад гърба му и мъжът бива повален. Улучен е в коляното - това се вижда от кадрите, след като вече е с поставени белезници.

Първите думи на Абдеслам след задържането му, цитирани от медиите - "Доволен съм, че всичко свърши. Не можех повече".

Въпреки това полицейски източници уточняват, че първо Абдеслам е опитал да избяга през заден вход, но се е отказал, когато е видял броя на специалните сили, разположени в района.

Два дни по-рано той успя да се изплъзне от жилище в брюкселския квартал "Форе", където бяха пристигнали шестима разследващи полицаи, неподготвени за задържането на терористи.

Салах Абдеслам се намира в подземна килия в затвора със строг режим в белгийския град Брюге (на френски Брюж). Той е настанен в единична килия под земята, така че помещението няма прозорец, а само лампа на тавана. То е умерено отоплено и в него задържаният прекарва 23 часа от денонощието.

Право да посещава заподозрения има само неговият адвокат. За да се стигне до килията на Абдеслам, се минава през 13 бронирани врати и три решетки с различни системи за сигнализация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване