03/22/16 06:09
(http://www.klassa.bg/)

Турция ще загуби $12 млрд. от туристи

 Турският туризъм ще загуби 12 млрд. долара, прогнозират представители на бранша, цитирани от в. “Хюриет“. Причината са извършените атентати в най-посещаваните забележителности в страната.

Влошаването на сигурността доведе до пълен срив и на вътрешния туризъм в Турция. Спадът на турските и чуждите туристи вероятно ще засегне и други сектори, включително селското стопанство, и ще повиши безработицата в страната.

Шефът на търговско-промишлената камара в Анталия Давут Четин каза, че броят на руските туристи от началото на годината почти е сведен до нула, но се очаква и спад на гостите от Европа, особено от Германия. По думите на Четин много хотелиери през лятото няма да отварят хотелите си и около 80 000-100 000 души ще загубят работата си само в Анталия.

Президентът на Асоциацията на хотелиерите и инвеститорите от Средиземноморския регион Юсуф Хаджисюлейман смята, че броят на туристите от Европа ще бъде наполовина от този през миналата година. Също така ще има намаление на иранските туристи с една трета - от 45 хил. през 2015 г. на 30 хил. през тази година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване