03/22/16 11:27
(http://www.klassa.bg/)

Христо Григоров, БЧК за проведената спасителна операция на Витоша: Това беше демонстрация на готовността на неправителствения сектор да бъде в помощ на държавата

Вчера бяха спасени двама руски граждани и това беше демонстрация на готовността на неправителствения сектор да бъде в помощ на държавата. Това каза за Агенция „Фокус” председателят на БЧК Христо Григоров, във връзка с проведената операция на Витоша за спасяването на двама руски туристи. „Цяла нощ туристите са били изгубени във Витоша, в Бистришко бранище, един от най-тежките региони в София. Те се заблуждават, загубват се и цяла нощ се борят с паднали дървета и преспи. Към 12.00 часа на обяд те се обаждат, до час и половина наш спасител е при тях и вижда изключително тежкото им състояние. Те не могат да се движат и са в пълно изтощение. Обаждаме се към 14.30 часа, към 15.30-16.00 часа хеликоптерът е на място, вдига ги и ги спасява”, посочи той. „Състоянието на туристите вече е добро. Те нямаха контузии, при тях имаше уплаха и пълно изтощение”, уточни Христо Григоров.

Биляна ИВАНОВА

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване