03/22/16 19:32
(http://pik.bg)

Цветанов: Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов

Цветанов: Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов

Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на ПГ на ГЕРБ, в което участва и премиерът Бойко Борисов.
Целта на заседанието на групата беше да се обсъдят коалиционни въпроси, както и това дали кадрите на ДСБ, включително и министър Петър Москов трябва да останат във властта. Това, обаче по думите на Борисов и Цветанов не се е случило, предвид атентатите в Брюксел. 
„Няма как да влизаме в теми, които са абсолютно маловажни на фона на това, което се случва в Европа. Определено това са маловажни теми, защото днес има много човешки живота, които вече просто ги няма на този свят. Самият факт, че се предприемат мерки и има огромно безпокойство на всички институции в цяла Европа, тези теми, които трябваше да дискутираме и, които бяха изложени от колегите пред няколко дни са маловажни на фона на това, което се случва в Брюксел”, категоричен бе Цветанов. 
Запитан дали се потвърждава оценката за министър Ненчев, той отвърна - „За нас е изключително важна оценката на нашия лидер за дейността на ПГ и това, което каза той, че ПГ е сплотена, много единна. Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов и това, което той ще направи като действия в изпълнителната власт е от негова компетентност”, категоричен бе Цветанов. 
Той заяви, че премиерът е посочил, че за всички сигнали, които се съдържаха в декларацията на ПГ на ГЕРБ по адрес на хора в или свързани с ДСБ, са назначени проверки. На въпрос дали тогава темата с ДСБ е приключила, Цветанов посочи, че темата за ПГ на ГЕРБ е приключила. „Това, което се случи днес в Европа, българските граждани няма да ни простят, ако се занимаваме с подобни теми за неща, които не кореспондират с реалността, която имаме днес”, допълни Цветан Цветанов. 
Според него министър-председателят е поел отговорността си, когато е предложил структурата и персоналния състав на МС. „Той има безрезервната ни подкрепа и тя ще продължи занапред. Това дали дадените министри понасят своята политическа отговорност, с действията и оценката си, която премиерът може да даде, времето ще покаже дали сме били прави”, обаче допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване