03/22/16 09:43
(http://pik.bg)

Шестчленно семейство живее в мизерия, нямат ток и вода

Шестчленно семейство живее в мизерия, нямат ток и вода

Шестчленно семейство живее месеци наред със 160 лева в къща без ток и вода. Домакинството на Емил Горанов е сред най-бедните във врачанското село Манастирище. В две стаички и коридорче живеят четирима възрастни и две малки деца, а дори покривът над главата им е предоставен по милост от благодетел, съобщава Би Ти Ви. Никой от тях няма постоянна работа. Дойде ли студът, те се изхранват единствено със социалните помощи за по-голямото дете, което е на годинка и осем месеца.


Семейството е натрупало вересии за 300 лева в местния магазин, а точно тогава се появил и най-малкият член на семейството – бебето Росица. Социалните помощи са за по-големия внук на безработния Емил Горанов. „Моля работодатели, ако могат да ми предложат работа. Ще започна на минутата“, категоричен е дядото.

Дъщеря му Лазаринка е умствено изостанала, но има две деца. Малките се появяват на бял свят, тъй като младата майка нямала пари за гинеколог. Затова и раждането е станало в дома им. 

„Няма баня в къщата, наистина, трудно живеят, но социалната помощ е в такъв размер. В момента не са в риск децата, те ще бъдат гледани в тази къща от лелята“, отбеляза Цецка Петрова, социален работник в община Хайредин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване