03/23/16 13:57
(http://pik.bg)

Apple искат да купят производителя на графичните процесори за устройството си

Apple искат да купят производителя на графичните процесори за устройството си

Eдно от най-големите предимства на Apple пред нейните конкуренти в индустрията е, че иска да има пълен контрол над производството на нейните смартфони от софтуера до всеки хардуерен компонент.

В последните години тя използва графични процесори на Imagination Technologies, които носят името PowerVR и са ключова част от високата производителност, които моделите iPhone предлагат на потребителите. Любопитна подробност е, че главният изпълнителен директор на Imagine Technologies, Хюсеин Ясаяе обяви изненадващо за мнозина, че смята да напусне компанията след като в продължение на 18 години изпълнява този пост в нейната структура.

Очаква се това да се отрази в негативен план и на много от по-нископоставените служители на компанията, което е накарало Apple да обмисли възможностите да я придобие, за да гарантира, че тя ще продължи да създава качествените графични процесори, както досега. Статистическите данни показват, че сега Imagionation Technologies има пазарна капитализация от едва $600 млн., което е сума, която не би притеснила технологичния гигант с огледа идеята тя да има най-бързите графични процесори за смартфони в индустрията. Идеята на Apple да произвежда собствени архитектури от подобен тип е доста интересна и може да изостри значително конкуренцията между нея и моделите с Android OS устройствата на пазара.

Всяко едно придобиване в тази сфера би означавало, че компанията продължава да има голямо предимство пред своите конкуренти с различния начин, по който сглобява и промотира своите модели на пазара. Графичните процесори са ключови за възпроивеждането на 4К видео, както и за игри с висока  разделителна способност, което ги превръща във все по-търсена характеристика сред потребителите. Ще е интересно да видим какви други изненади крият от Apple след премиерата на iPhone SE и желанието си да имат по-голямо внимание сред бюджетните устройства.

Източник: digital.bg

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване