03/23/16 11:29
(http://pik.bg)

Андрей Ковачев: Европа се нуждае от общи политики и разузнавателни служби срещу тероризма

Андрей Ковачев: Европа се нуждае от общи политики и разузнавателни служби срещу тероризма

Нееднократно сме искали създаването на обща европейска разузнавателна служба, която да координира информацията, която отделните национални звена получават. Тероризмът не познава граници, борбата срещу него също не бива да е затворено в националните граници на отделни държави. Възмутен съм от лицемерието и бездействието в тази насока. Това коментира в ефира на Радио София българският евродепутат Андрей Ковачев от белгийската столица Брюксел.

Девизът над сградата на българския парламент „Съединението прави силата“ в голяма степен важи и за борбата на Европа срещу тероризма.

По думите му ЕС трябва да заяви категорично, че на Стария континент нямат място хора (бежанци, имигранти), които интерпретират религията си в противоречие на светската държава, която признава гражданските свободи и ценности.

Терористите искат да ни кажат „Тук съм“ и че не бива да се чувстваме спокойни и в безопасност. Ние пък трябва да запазим свободата и демокрацията, начина по който смятаме, че обществото трябва да живее в ХХІ век. За съжаление от месеци навсякъде в Брюксел патрулират полицейски и военни части, но очевидно само така не можем да противостоим на съвременните заплахи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване