03/23/16 12:47
(http://pik.bg)

Евродепутат от ГЕРБ: Изборът е или много свобода и малко сигурност, или обратното

Евродепутат от ГЕРБ: Изборът е или много свобода и малко сигурност, или обратното

Очевидно в службите за сигурност има много сериозни пропуски след като не успяха да проследят нещата и допуснаха атентатите в Брюксел. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Очевидно е, че има грешки, след като това се случи. Не съм специалист по сигурността и службите, за да кажа къде са допуснали грешки, но очевидно е, че тези групи, от които могат да се очакват подобни действия, са много мобилни, много бързо се преструктурират и общо взето можеше да се очаква нещо такова", уточни Уручев.

Бъдещето трябва да бъде преосмислено, смята евродепутатът. Според него след брюкселския терористичен акт ще има едно доста сериозно преосмисляне на целия ЕС в отношението в борбата срещу тероризма.

ЕП ще направи законодателен опит в тази посока, добави той.

Точно този акт ще направи хората да бъдат малко по-компромисни, заяви още Уручев. По думите му част от тези свободи в Европа, за които целият свят завижда, ще трябва да бъдат изоставени за сметка на сигурността и то не за кратък период.

"Нещата така стоят - или много свобода и малко сигурност; или много сигурност, но тези свободи няма да ги има", поясни той.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване