03/23/16 16:59
(http://pik.bg)

За 3 години София ще купи 190 автобуса за 80 млн. евро

За 3 години София ще купи 190 автобуса за 80 млн. евро

През следващите три години Столичният автотранспорт ще притежава 190 автобуса, което ще струва над 80 000 000 евро, съобщи БНР. Изпълнението на програмата започва през тази година като целта е до началото на 2019-а година средната възраст на автобусите в София да бъде под 7 години. 

В края на месеца ще стане ясно дали цената на билета ще остане 1 лев за еднократно пътуване и дали жителите на селата Владая и Мърчаево ще останат само с една автобусна линия. 

По думите на Любомир Христов, заместник-кмет по транспорта в София, най-старият автобус, който се движи по улиците на столицата е на 36 години. "Модернизацията на парка е изостанала като темп на изпълнение на този график, но заедно с председателя на Комисията по транспорт и туризъм в Общински съвет внасяме за одобрение в Съвета програма за модернизация на столичния автобусен транспорт. Предвиждаме автобусите, които ще бъдат доставени, да бъдат с двигатели на природен газ, както и доставка на 20 електрически автобуса, както и на 20 с алтернативни горивни източници (основно хибрид). Няма пряка връзка между цената на различните документи за пътуване с инвестициите, които се правят, включително и развитието на метрото, увери Христов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване