03/23/16 08:27
(http://www.klassa.bg/)

Наша детегедачка в Брюксел се размина на 5 минути със смъртта

 "Жива и здрава съм! Благодаря на Господ, че успях да хвана предния влак на метрото." С тези думи, публикувани във Фейсбук около 15.15 часа, Тонка Маргаритова от Пловдив успя да успокои своите близки в България. 68-годишната жена работи като детегледачка от година и половина в Брюксел. Тя е майка на заместник-председателя на общинския съвет в Харманли Светлана Николова.
Жената успя да реагира в социалната мрежа след като няколко часа не е можела да установи връзка по телефона с близките си в
България, пише "Стадарт". Най-голямата й дъщеря Светлана обясни, че също е търсила майка си поне 3-4 часа, преди да успее да разбере дали тя е добре.

Тонка Маргаритова е успяла да хване предния влак на метрото и буквално минути преди взривовете на метростанция "Маалбек" е минала оттам. Тя е била с детенцето, което гледа и всяка сутрин води до училище по едно и също време и по един и същ маршрут с метрото.
"Разбрах,че нещо е станало, по суматохата чак когато слязох на моята спирка. Впоследствие научих, че само 4-5 минути са ме делели от ужаса, от катастрофата и може би от смъртта. Аз имах късмет, но не и другите, които са пътували след мен. В този час пътуват предимно ученици, деца с родителите си, работещи. Поднасям своите съболезнования на близките на невинните жертви", разказа за ужаса в Брюксел Маргаритова. 

Тя обясни, че в Брюксел до късния следобед са били прекъснати курсовете на метрото и градския обществен транспорт и хората основно са се придвижвали с таксита. Една от дъщерите й, които също от години работи и живее в Брюксел, е в момента в България и трябва да се прибира натам в края на март. Заради ситуацията обаче тя все още обмисля варианта дали да се върне в разбитото сърце на Европа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване