03/23/16 00:01
(http://pik.bg)

Отцепиха НДК заради антитерористична акция

Отцепиха НДК заради антитерористична акция

Районът около НДК е отцепен. Причината е провеждането на мащабно антитерористично учение. В него участие вземат части на полицията, пожарната, медицински екипи и Българската армия.

Учението има за цел да тренира българските служби за реакция при кризисни ситуации. Те разиграват тренировъчната ситуация с терористичен атентат, с цел по-добра реакцията на държавните структури, координация, както и обмен на информация.

Районът, в който тренировъчните действия се провеждат, е изцяло отцепен. По-рано, вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че учението е планувано преди 2 месеца и това, че се провежда днес, когато бяха терористичните атентати в белгийската столица Брюксел, е просто съвпадение. 

От МВР призоваха за разбиране от гражданите. "Обръщаме се към гражданите за разбиране за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение

Учение за действия в кризисна ситуация стартира на територията на НДК. Районът е отцепен от полицейски сили с цел провеждането на тренировъчните действия. Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между тях и обмена на информация в реално време.
Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.", посочват от ведомството.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване