03/23/16 08:16
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът ще разгледа промени в Наказателно-процесуалния кодекс на първо четене

 Парламентът ще разгледа промени в Наказателно-процесуалния кодекс на първо четене. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание, която предстои да бъде окончателна гласувана от депутатите. 
Според предложените промени прекратяването на наказателно производство ще се налага само в случаите на бездействие на съответните държавни органи. Разпоредбата е замислена като гаранция за правата на дееца срещу бездействие на компетентните органи. Тя е и санкция срещу органите, които са пропуснали да проявят необходимата процесуална активност или не са осъществили успешно законовите си правомощия. С новия закон се въвежда и терминът „административнонаказателно производство с наказателен характер”. Според вносителите със залегналите в законопроекта предложения се защитават надеждно правата на гражданите срещу заплаха да бъдат последователно подлагани на наказателна репресия за деяние, за което вече са били окончателно осъдени или оправдани. На вниманието на депутатите се поставят и законопроектите за пътищата и този за местните данъци и такси. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване