03/23/16 16:07
(http://pik.bg)

ПИК TV: Кеймбридж идва на крака в СМГ за бъдещи студенти

ПИК TV: Кеймбридж идва на крака в СМГ за бъдещи студенти

Училището е свято място, защото тук се кове бъдещето на България. Децата, които обучаваме са на национално и световно ниво. Учителите, които преподават тук са дали част от времето си и от живота си, за да направят Софийска математическа гимназия нещо не просто успешно, а съвършено. Това заяви директорът на Софийската математическа гимназия Антоний Стоянов.

Университетът от Кеймбридж проявява специален интерес към СМГ и между 18 и 20 април ще гостуват в гимназията, за да разговарят с учениците. Желанието на представителите на университета е повече ученици от СМГ да учат в Университета в Кеймбридж.

Стоянов обясни, че повечето негови възпитаници продължават образованието си в Оксфордския университет, а между Кеймбридж и Оксфорд съществува дългогодишна борба за най-добрите студенти. “Това е новина, която много ме зарадва, защото не при всеки Кеймбридж отива на крака”, заяви Стоянов. Това няма да е първото посещение на представители на рангов университет в гимназията. Вече два пъти са идвали представители на университета в Йейл. Директорът на гимназията е бил впечатлен от този университет, защото този университет е бил доминиращ в град Ню Хейвън, до който се намира и е подпомогнал развитието на населеното място. Това, се надява той, да се случи и в България и с нашите университети. Стоянов получи от г-н Васил Христов, главен изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка /ПИБ/ чек на стойност 5000 лв. за работата му като директор на едно от най- успешните училища в страната.

При получаването на чека Стоянов заяви, че ще добави още 1 лв., за да стане сумата 5001 лв., която се дели на три и ще даде една трета от сумата на училището.

По думите му това, което се прави в гимназията се вижда от резултатите, когато има такива резултати обаче има неуморен труд. Моята цел като директор е да издигна престижа на българския учител, защото той е този, който може да изведе нацията ни от положението, в което се намира.
Това, според него е доказано през Възраждането. Това, което правим ние ако се разпространи в цялата страна, ще може да даде един нов заряд на нашето общество, посочи той.

При връчването на чека директорът на Първа инвестиционна банка Васил Христов посочи, че за работата на директора може да се съди по стотиците купи в коридорите на училището.
“Тази сума е едно добро начало за всички останали институции - държавни и частни да насочат прожекторите към училищата, които създават бъдещето на България, за да успеем да запазим тези хора в България. Нашите деца правят индустрията на целия свят. Те са тези, които измислят технологиите и бъдещето в развитието на цялата цивилизация”, заяви при връчването на чека Христов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване