03/23/16 14:25
(http://pik.bg)

ПЪРВО В ПИК! Бившият президентски съветник Николай Слатински с нови разкрития за терора в Брюксел!

ПЪРВО В ПИК! Бившият президентски съветник Николай Слатински с нови разкрития за терора в Брюксел!

Експертът по сигурността Николай Слатински избухна на страницата си във Фейсбук срещу онези, които "злорадстват по повод случилото се Брюксел и смятат, че Европа си го заслужава". С един замах бившият съветник на Георги Първанов разприятелил такива хора от социалната мрежа.

Ето какво написа Николай Слатински на страницата си във "Фейсбук".

Звучи малко като безсилие, но разприятелих няколко души, които злорадстват по повод случилото се в Брюксел, смятат, че либерална Европа си го заслужава и така й се пада.
Първо, сякаш може да се говори като „Ние” тук и „Европа” там, а да се забравя, че и ние сме Европа, и децата ни са в Европа, че сме в общата лодка „Европа” и само всички заедно можем да оцелеем и да продължим да сме европейци или да потънем и да бъдем изядени от акулите.
Второ, случващото се в Европа трябва да ни прави не по-малко, а повече европейци, не по-малко, а повече Европа.
Трето, когато, образно казано, озверели бандити нападат нашия блок, абсолютна илюзия е, че като се бронираме в собствения си апартамент ще ни се размине – блокът може да даде верния отговор само ако действа единно, като блок, а не като всяко семейство се спасява поединично, превръщайки квартирата си в илюзорно непристъпна крепост.
Четвърто, даже в днешния меркантилен, преследващ успеха с цената на всичко и на всяка цена свят, трябва да има ценности, поне мъничко общочовешки и не може да се злорадства с огън и жупел над преките жертви на сполетялата ни за пореден път беда, имали малшанса рулетката на безумието да се спре на тях – не може да се злорадства или поне злорадстващите не могат да ми бъдат повече приятели, дори като Фейсбук приятели, камо ли пък просто приятели.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване