03/23/16 15:47
(http://pik.bg)

Роми от Раданово потрошиха с камъни движещ се локомотив

Роми от Раданово потрошиха с камъни движещ се локомотив

Обитатели на ромската махала в Раданово са замеряли локомотив на товарна композиция с камъни или с прашка. За щастие, машинистът не е пострадал, а извършителите се издирват от полицията в Полски Тръмбеш, където е образувано досъдебно производство.

Влаковата композиция от 19 вагона имала бутащ електровоз в края на колоната и се е движела много бавно. ЖП линията минава точно през Раданово и ромите вероятно са решили да се позабавляват, като са започнали да замерят локомотива. Те са успели да потрошат цялото задно стъкло, а според машиниста са летели малки камъни или сачми от прашка, научи „Борба“. Влакът е спрян на жп спирката в Раданово и след това закаран на гарата в Горна Оряховица, където ще се извършва ремонт.

Само преди броени дни бяха заловени и оставени зад решетките двама вандали, обрали медни тоководещи шини и прилежащите им кабели от локомотив. Те бяха тарашили машината, докато била гарирана в района на локомотивното депо в Горна Оряховица, след като проникнали в базата на БДЖ.

Извършители на кражбата са 34-годишният Ф. Ф. от Омуртаг и връстникът му Б. И. от Горна Оряховица. Двамата са стари познайници на полицията и са осъждани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване