03/23/16 12:11
(http://www.klassa.bg/)

Стратира набирането на проекти по програмата „Мтел еко грант“

 От днес стартира набирането на проекти, които ще се финансират по програмата „Мтел еко грант” през 2016 година. Общо 25 000 лева ще бъдат разпределени за финансирането на 5 малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Крайният срок за изпращане на проекти е 15 април.

 

За финансиране от „Мтел еко грант“ могат да кандидатстват еко клубове и ученически обединения, неправителствени организации, читалища и училищни настоятелства. Както миналата година, така и тази с приоритет ще бъдат проекти за опазването на околната среда и биоразнообразието, в които участват деца и младежи.

 

И тази година програмата „Мтел еко грант“ ще бъде осъществена в партньорство с Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ). Традиционно селекцията протича в три етапа. По време на първия етап кандидатурите ще бъдат разгледани от програмния екип на ФПББ за спазване на основните изисквания. Проектите, преминали към втория етап, ще бъдат подробно оценени и класирани според това доколко допринасят за целите на програмата. В рамките на третия етап жури с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици ще вземе окончателно решение кои проекти ще получат финансиране. Критериите за оценка на кандидатстващите проекти ще са потенциални резултати за популяризиране на опазването на околната среда сред младото поколение, ефективност на използваните средства и капацитет на кандидатстващата организация.

 

В журито тази година участват Стефан Аврамов, еколог от Българска фондация БиоразнообразиеЕлена Ганчева, ръководител на дарителската програма на WWF България,Николаос Цитиридис, журналист от „ОфнюзЕлица Бараковаизпълнителен директор на фондация „Помощ за благотворителността в България“Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел и представител на Министерството на образованието и науката.

 

Можете да намерите повече информация за програмата „Мтел еко грант“, както и да свалите необходимите документи за кандидатстване на сайта на телекома. Всички желаещи да кандидатстват могат да го направят онлайн на konkurs@bcaf.org.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване