03/24/16 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Бъчварова: Не сме нарушили правата на гражданите по време на антитерористичното учение

 

Научила за случая от социалните мрежи

Не мисля, че сме нарушили съществено нечии права. Това е антитерористично учение. Това заяви министърът на МВР Румяна Бъчварова по повод разпространилата се в социалните мрежи информация за граждани, които били държани с часове на поляна около НДК и чиито документи били иззети, защото навлезли в периметъра на антитерористичното обучение. Бъчварова заяви, че и тя се е информирала от социалните мрежи. „Те са попаднали в периметъра на обучението- нарушили са правилата и не е трябвало да бъдат там. Мерките и поведението на нашите служители трябва да бъдат категорични, дори по-строги, за да можем да гарантираме общата сигурност“, коментира силовият министър. Според нея гражданите са били информирани, било им е ясно е какво се случва в този периметър.

„Нямаме конкретно сигнали, но сме длъжни да се поддържаме в готовност“, уточни Бъчварова и добави, че това е първото антитерористично обучение за България, Резултатите от него още не били ясни. “Още не е направен обстоен анализ от подготовката. Целта на обучението бе да видим как координираме усилията си, да видим степента на готовност, която имаме и ако трябва да правим някакви промени в плана си, какви да са. До дни ще сме готови с анализа си.“, каза в заключение министърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване