03/24/16 07:11
(http://pik.bg)

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание от 09.00 часа. Първа точка от дневния ред на магистратите предвижда избор на административен ръководител на Районен съд – Кюстендил.

Кандидати за поста са съдия Мая Миленкова и съдия Чавдар Тодоров. Магистратите ще проведат избор за председател на Районен съд – Видин, където единствения кандидат за поста е настоящият изпълняващ временно функциите съдия Емилиян Ангелов. Ще бъде гласувана и кандидатурата на прокурор Георги Кърпаров за административен ръководител на Районна прокуратура – Смолян.

Членовете на Съвета ще разгледат и проект на решение за одобряване на националното лице за контакт и членовете на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България, за контактни точки в Европейската съдебна мрежа. Ще бъде направен анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт. За целта магистратите ще разгледат проект на решение относно Предложение за изменение и допълнение на Правила за оценка на натовареността на съдиите, приети с решение на ВСС от 16.12.2015 година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване