03/24/16 07:51
(http://www.klassa.bg/)

Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атентати в Брюксел

 Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атентати в Брюксел. Народните представители от 43-ото Народно събрание остро осъдиха поредния варварски акт и го определиха като проява на мерзост, омраза и насилие към мирните граждани на Европа и света.
 
 
 
Терористичната атака вчера в сърцето на Европа – белгийската столица Брюксел, е поредният акт срещу свободата и мира, няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни граждани, заяви в началото на пленарното заседание заместник-председателят на Народното събрание Кирил Цочев. Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, един от символите на която е белгийската столица, посочи той.
 
 
 
Заместник-председателят на парламента изрази увереността на народните представители, че организаторите на атентатите ще бъдат заловени и наказани с най-голямата тежест на закона, както и тяхната решимост за безкомпромисна борба срещу тероризма.
 
 
 
Убедени сме, че Европа трябва да намери най-добрия начин, за да защити своите извоювани свободи и ще остане стълб на нашата цивилизация, ценности, морал и култура, посочи Кирил Цочев. Той изрази най-искрени съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите. Оставаме рамо до рамо със своите белгийски приятели и народа на Белгия, заяви заместник-председателят на Народното събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване