03/24/16 15:20
(http://pik.bg)

Ненчев: Атентаторите не бива да бъдат подценявани, имат добра координация

Ненчев: Атентаторите не бива да бъдат подценявани, имат добра координация

Превенцията е най-важна в тази ситуация, атентаторите не бива да бъдат подценявани, имат добра координация. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев, по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, която го изслушва относно готовността на въоръжените сили да противодействат на терористични атаки, предаде „Фокус”.

Той уточни, че Министерството на отбраната работи изключително активно, както с МВР, така и със съответните служби. „Превенцията е на първо място във всички наши планове. Атентаторите не бива да бъдат подценявани, те имат добра координация”, заяви още министърът и подчерта, че за това е засилен обмена на информация, както и партньорството между тях.

„Превенцията е най-важното в тази ситуация. Подобрихме комуникацията между службите, за да имаме по-добра координация, за да не действаме post factum”, коментира още той. Относно преструктурирането на Бригадата за „Специални сили” Ненчев заяви, че не веднъж е коментиран въпроса. „Те бяха ангажирани и участваха в учението заедно с МВР и получиха много висока оценка”, каза още той.

По думите му необходимостта от специални сили е голяма. „Подготвил съм заявка, която ще внеса, защото имаме нужда от допълнителни средства, които са главно към Специалните сили”, заяви още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване