03/24/16 10:55
(http://radiomilena.com/)

„Несебър нюз“ отбеляза по нетрадиционен начин своята 12-годишнина

KNIGI I KUCETA1Успешно приключи екоинициативата на журналистите от сайта „Несебър нюз“,с която те отбелязват 12-годишнината на популярното електронно издание. Ръководството, работещите и приятелите на сайта организираха образователно-възпитателната екоинициатива „КНИГИ ЗА СМЕТ /КУЧЕШКА/ДАРЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ЧИСТАЧКИ В НЕСЕБЪР“на 19,20 и 21 март в Несебър. Повече от осемдесет души, включително и собственици на кучета се включиха в трите дни на  възпитателното мероприятие.Те донесоха събрани в града кучешки фекалии, за което получиха уникалния „Албум Несебър“, книги, дарени от русенското издателство „Парнас“ и други интересни подаръци.

Повечето от тях дариха и средства, които бяха  предоставени за лекарства на Стефка Гюдженова-една от най-възрастните чистачки в Несебър, които всеки ден се борят с кучешкото замърсяване, за да бъде уникалният Несебър чист, приветлив и неповторим.

„Замърсяването с кучешки екскременти не трябва да се подценява, защото те са причина за сериозни заболявания и на деца, и на възрастни”, заяви управителят на сайта „Несебър нюз “ Красимир Косев.

„Собствениците на красивите домашни любимци следва да спазват изискванията на общината за тяхното отглеждане и разходки, включително и да събират в торбички и изхвърлят в кошчетата техните фекалии”, каза той.

„500 броя торбички, достатъчни за половин година струват само 2,16 лева. Нужни са още малко усилия ,чувство за отговорност към гражданите и гостите на града за събирането на този биологичен отпадък, така както всеки го прави в дома си. Нашата акция е и знак към ръководните и контролни органи на община Несебър, които според нас не изпълняват функциите си да възпитават и разясняват задълженията на 200-300 притежатели на кучета в града. Не става въпрос за наказания и глоби, а за превантивна работа,вкл. и с подрастващите, които също разхождат кучета. Благодарим за подкрепата на колеги журналисти от Несебър, Поморие, Бургас и страната , както и на гражданите, които се включиха, а и ни поздравиха за нашата инициатива”,заяви още Красимир Косев. „Това е достатъчен подарък за 12-годишнината на сайта „Несебър нюз“. Тези които обичат своя град или село трябва не само да изискват ,а и да правят нещо за него,възможностите са безброй”, добави той.

„И през следващите 88 години нашият екип ще работи за днешния и утрешен ден на Несебър” ,заяви Косев, който повече от 40 години работи в и за община Несебър.“

Публикувана на 03/24/16 10:55 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Bud_ZMSkW0M/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване