03/24/16 16:13
(http://pik.bg)

Николай Ненчев готов да сложи ограда на гръцката граница

Николай Ненчев готов да сложи ограда на гръцката граница

Военният министър Николай Ненчев заяви след заседание на комисията по отбрана, че е имало информация за мигранти които са искали да преминат границата ни с Гърция, но за момента тя не била потвърдена. Все пак той заяви, че са готови са поставят временна ограда на тази граница, нещо което и днес поискаха депутатите от "Атака".

"Имаме готовност да разположим леко оградно съоръжение тип "Бруно", като Ненчев не пожела да уточни къде точно тя ще бъде поставена. 

На въпросната комисия Ненчев си направи устата за допълнително финансиране на неговото министерство. "Имам готов списък, ако тази тема бъде повдигната, като в него влизат предпазни средства, очила за нощно виждане, бронежилетки, а сумата възлиза на 1,5 млн. лв. След атентата в Брюксел сме предприели всички необходими мерки, засилили сме охраната, като не мога да уточня на каква степен", заяви Ненчев, като за момента не е ясно дали тези пари ще бъдат отпуснати.  

Относно днешните сигнали и скандала с евентуален атентат на "Плиска", Ненчев заяви, че в миналото е имало подобна информация и сигнали, но за сега нямало проблем. "Тези фалшиви сигнали бяха очаквани, има злонамерени хора, които внасят допълнително паника и се надявам МВР тук да си свърши също работата. Бях в Румъния, Сърбия, Гърция и за нас е важна превенцията", заяви Ненчев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване