03/24/16 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Руски генерал призна за спецчасти на руската армия в Сирия

 Командващият руската групировка в Сирия генерал-полковник Александър Дворников потвърди, че на територията на страната действително има подразделения на специалните части на армията на Русия. По думите на руския военен, те се занимават с разузнаване на обектите за ударите на ВКС на Русия, насочването към целите отдалечените райони, а също и решават други специални задачи.
„Трябва обаче да се има предвид, че в Сирия изпълняват различни задачи и аналогични подразделения на ВС на САЩ, както и на други държави от коалицията”, отбеляза Дворников в интервю за „Российская газета”. 

Руският военен разказа още, че руски съветници работят в Сирия на всички нива, оказвайки помощ при планирането и воденето на боевете против терористите и при усвояването на руската военна техника. 

Дворников констатира, че режимът на примирие в Сирия като цяло се спазва. Най-голям прогрес, по думите му, е постигнат в Хомс и Хама, където в най-скоро време бойните действия могат изцяло да бъдат прекратени. „Възможният разпад на страната е предотвратен”, подчерта генералът .

Той добави, че Русия оставя в Сирия сили за контрол над спазването на режима за прекратяване на военните действия и безопасното функциониране на авиобазата Хмеймим и пункта за базиране на ВМФ в Тартус. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване