03/24/16 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Стрес по аерогарите на три континента

 Няколко летища в различни точки на света бяха обект на внимание в сряда заради съмнения за заложени взривни устройства.

Съобщено бе, че аерогарата на френския град Тулуза е евакуирана след сигнал за бомба. Той се оказа фалшив и тревогата бе отменена. Същият стрес настана след анонимно обаждане на мъж, заплашил с бомба летището „Елефтериос Венизелос” в Атина. „Ще е същото като в Брюксел, не е номер”, заявил той. Проверката не даде нищо, а потокът от излитащи и кацащи самолети не беше нарушен.

Терминалът за вътрешни полети на летището в Атланта, в американския щат Джорджия - най-натовареното в света, пък бе евакуиран заради подозрителен пакет, предаде АП.

Летищните власти съобщиха в Туитър, че евакуацията е била предприета "от съображения за сигурност". Полицията провери подозрителния предмет, а тревогата бе отменена.

Десет полета на индийската авиокомпания "Индиго" от летище "Индира Ганди" в Делхи бяха отменени и самолетите внимателно се проверяваха след постъпило съобщение за бомби. Спецслужбите не откриха никакви взривни устройства.
Самолет в Краснодар внезапно преустанови подготовката за полета си за Москва и бе подложен на щателна проверка за взривни устройства. Един от пасажерите на полета най-неочаквано е отказал да лети и съобщил това на екипажа.

Пилотът на самолета е наредил да се евакуират всички пътници и да се провери дали на борда има взривно устройство. Полетът бе забавен за дълго.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване