03/25/16 11:52
(http://pik.bg)

8-километрова колона от тирове и 5-километрова колона от леки коли има на ГКПП „Кулата-Промахон“ от гръцка страна

8-километрова колона от тирове и 5-километрова колона от леки коли има на ГКПП „Кулата-Промахон“ от гръцка страна

Около 8-километрова колона от товарни автомобили и 5-километрова колона от леки автомобили са се образували на ГКПП „Кулата-Промахон“ от гръцка страна. Това каза Лора Любенова, говорител на ГД „Гранична полиция“, цитирана от Фокус.

Тя обясни, че причината за струпването на превозните средства е, че днес е националният празник на Република Гърция и голяма част от гърците са се насочили към България за почивните дни. Любенова допълни, че на изход движението е интензивно, но няма проблеми и забавяния. Тя добави още, че „Гранична полиция“ работи на пълен капацитет като са отворени 4 гишета за проверка на вход и дори отпуските в ГПУ-Петрич са прекратени, за да може да се справи пунктът с интензивния трафик. По думите й, има забавяне при въвеждането на гръцките документи за самоличност, тъй като те са написани на ръка и съответно трябва да се въвеждат ръчно, за разлика от българските, които само минават през четец и проверката е извършена автоматично.

Лора Любенова отправи апел към българските граждани, които се намират в Република Гърция и искат да пътуват към България в днешния ден, да се съобразят с този натоварен трафик на ГКПП „Кулата-Промахон“ и ако са в този регион на Гърция да използват ГКПП „Илинден-Ексохи“, където преминаването се осъществява нормално.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване