03/25/16 16:07
(http://pik.bg)

Microsoft ще променят радикално начина по който изглежда и работи Skype

Microsoft ще променят радикално начина по който изглежда и работи Skype

Мicrosoft официално потвърдиха, че скоро ще представят Preview версия на новото Skype Universal Windows Platform (UWS) приложение за всички потребители, които са част от Windows Insider програмата на компанията. До няколко седмици те ще имат възможността сами да изпробват подобренията в универсалната версия на услугата за Windows 10, която се очаква да внесе сериозни промени в начина, по който изглежда и работи Skype. Компанията е обърнала и сериозно внимание на обратната връзка със своите потребители в разработването на новия интерфейс на популярната услуга, която ще е достъпна за тестърите до "няколко седмици". 

Софтуерният гигант се е постарал да го направи максимално удобен за използване независимо дали отваряте своя профил от компютъра, лаптопа или смартфона и обеща по-изчистена визия без излишни и ненужни менюта, които само дублират вече съществуващи функции. Основният акцент ще са устройствата с по-големи дисплеи, като новата версия е последната стъпка от интеграцията на Skype към графичния интерфейс на Windows 10 и ще можем да навигираме своите акаунти от едно опростено Settings меню. Универсалното приложение на Skype ще е достъпно и за мобилната версия на платформата и ще позволи да се логваме в него с Microsoft ID, като след това свържем своя профил с него, което ще ни активира пълния списък с контакти. 

След това можем да използваме класическите функции на Skype като стартиране на чат сесии, стартиране на групови разговори и видео обаждания, добавяне на емотикони и емоджита, изпращане на снимки и мултимедийни файлове и много др. Крайната цел е новото приложение да се превърне в най-леката и функционална версия досега, която работи бързо и безпроблемно на всяка една джаджа, която използваме и ни гарантира максимално качество на видео разговорите. За в бъдеще от Microsoft oбещаха да продължат да ъпдейтват универсалното приложение на Skype за Windows 10 с още нови и полезни инструменти.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване