03/25/16 09:50
(http://pik.bg)

Гледат приемните семейства под лупа

Гледат приемните семейства под лупа

Засилени проверки се извършват на регионалните дирекции по социално подпомагане и приемните семейства на територията на област Враца, съобщи директорът на областната структура Мария Търнавска.

Целта на засилените проверки е да се установи качественото отглеждане на децата в семейна среда и да не се допускат каквито и да е било нарушения. Под зоркия поглед на социалните попадат както служителите на дирекциите, така и семействата, които се грижат за изоставените деца.

Данните на социалните сочат, че до края на миналия месец в дирекцията са регистрирани 97 професионални приемни семейства, като за миналия месец са регистрирани нови 4. В 73 от професионалните приемни семейства са настанени 85 деца.

От началото на годината средствата, отпускани на професионално семейство за отглеждане на едно дете, са 630 лева, за две деца – 672 лева, а за три деца и повече – 714 лева. Парите от държавата за децата до 7 години са 195 лева, за деца от 7 до 14 години са 227.50 лева, а за деца от 14 до 18 години са 260 лева.
Данните на социалните показват, че в дирекцията има само едно доброволно приемно семейство, в което няма настанено дете.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване