03/25/16 08:46
(http://pik.bg)

Лазаров: Борбата с тероризма отдавна не е проблем само на специалните служби

Лазаров: Борбата с тероризма отдавна не е проблем само на специалните служби

Преди да бъде убит, Стойчо Ройдов е трябвало да бъде отвлечен. Иванка Ройдова е планирала наетите убийци да инжектират инсулин на брат й и всичко да изглежда като нещастен случай. Това каза пред камерите на Би Ти Ви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Той разкри подробности за ужасяващия случай, при който 66-годишна жена е планирала да избие цялата фамилия на брат си, за да прибере голямо наследство на САЩ. Иванка Ройдова е действала хладнокръвно. Имаме доказателства, че наследство от САЩ има, но нямаме доказателства, че то е било предписано на брат й - Стойчо. Иванка ставаше нетърпелива. Свързваше се непрекъснато с хора от криминалния контингент, които явно са отказвали да изпълнят безумната й поръчка.

Поставихме агент на ДАНС под прикритие и използвахме СРС-та. Именно на поставеното лице е дала капаро Иванка. Днес ще се гледа нейната мярка за неотклонение, като ние сме поискали "задържане под стража", разкри Попов. По темата говори и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Службите са си свършили работата перфектно. По-страшното е, че в този случай виждаме една огромна деградация на човешкото съзнание. Не мога да разбера, как може да ти хрумне да избиеш най-близките си хора заради пари. Аз не съм оптимист. Проблемите са много, каза Лазаров. Той коментира и вчерашната гей афера за терористична атака край хотел "Плиска".

Действията на нашите служби са правилни. Слава Богу, че сигналът не е бил реален. Борбата с тероризма отдавна не е проблем само на специалните служби. Проблемът с тероризма идва от Северна Африка и от Близкия Изток. Видно е, че Белгия се провали в опитите да интегрира тези хора. При атентатите в Брюксел има много ясен политически отенък.

Атентатите са извършени на 200 метра от всички важни европейските централи. Това говори достатъчно. При атаката срещу "Шарли Ебдо" имаше по-скоро религиозен отенък, докато сега е ясно, че атаката е политическа. Нормално е службите да извършват учения. Нормално е и да има притеснени граждани по време на тези учения.

Цената на сигурността е скъпа, категоричен беше бившият главен секретар на МВР.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване