03/25/16 12:12
(http://pik.bg)

Мария Габриел: Каквото и да е лицето на насилието, с общи усилия може да му се противопоставим

Мария Габриел: Каквото и да е лицето на насилието, с общи усилия може да му се противопоставим

Каквото и да е лицето на насилието, с общи усилия може да му се противопоставим. Това каза по време на шестата поред конференция посветена на борбата с насиленото над жените зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, предаде „Фокус“.

По думите ѝ кампанията „Насилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!” е стартирала преди 7 месеца в партньорство с редица организации на който изказа огромната си благодарност за оказаната подкрепа. „Нашата инициатива носи и надежда, и отговорност. Надежда за всяка онази 4-та жена в България, която през живота си е била жертва на една или друга форма на насилие. Надежда, че нейните човешки права ще бъдат защитени. Кампанията обаче съдържа и отговорност. Отговорност на ангажираните институции – законодателна, изпълнителна, съдебна и местна власти“, посочи Мария Габриел.

Тя добави, че за всички е ясно, че борбата с насилието над жените не е от вчера. Евродепутатът каза още, че всяка година европейската комисия изразходва милиони в подкрепа на практически мерки за борба с насилието над жените. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване