03/25/16 20:54
(http://www.klassa.bg/)

Натрошени държави, а от парчетата извира терор

 Cлед атентатите в Брюксел се вижда, че Европа има два проблема, не един. Милионите мигранти, стремящи се към Европа, и тези, които стрелят и взривяват, съвсем не са едни и същи хора. И в парижките атентати, и в брюкселските ще видим замесени не мигрантите. Ние съединяваме двете групи,

защото искаме

опасността да е

външна, да се

дължи на други

лоши хора,

не на нас. Не е така. Нито парижките атентатори, нито други, които преди са залавяни, не са били външни за европейците. Това са най-вече хора, потомци на мигранти, второ, трето поколение, родени в Европа.

Да започнем с този втори проблем. Западна Европа внася работническата си класа. За разлика от САЩ впрочем, които също внасят хора, но тяхната култура ги превръща в американци. Мигрантите, които идват в Европа обаче, не се превръщат в европейци. 30% от хората в Швейцария са чужденци. 30 на сто от нацията си са я внесли главно от Африка. 15 на сто са в скандинавските страни. В Германия и Франция - около 12%. За сравнение - в България и Полша няма и 1%.

Работниците, които извършват тежък и безперспективен труд в Западна Европа, са вносни и това е главната причина за всички тези явления. Причината се оформя като ислям, но тя е всъщност класова борба. Това е протест на маргиналния труд и той настъпва с второто и третото поколение, защото първото - човечецът, изоставил родината си поради война или бедност, не започва да стреля. Посрещат го с приказки за равен шанс, но всъщност се забива в бедност, безперспективност и отхвърленост. Валери Найденов написа в “24 часа” една прекрасна статия за отношенията българи-мигранти и западноевропейци-мигранти. Ние сме ксенофоби. Може би здравословни ксенофоби, ако Найденов е прав, но не обичаме чужденците. Този модел за отношение към чужденците сме извели от отношението към циганите.

Апропо нямаме такъв модел към турците. Но
у нас няма
отношение
господар-роб
или бивш господар - роб, а в Западна Европа има.
Мигрантите пристигат, казват им: ти вече си равен, лее се една либерална алилуя около тях, но практическият им живот не ги отвежда там.
Това е едно буржоазно лицемерие. И опитът да се припишат на бежанската вълна тези стрелби е опит да се разкаже как в тези държави всичко е устроено много добре, но идват едни лоши хора, които ще ни пречат.
Така стигаме до втория проблем - сегашната мигрантска вълна. Всъщност защо възникна тя?
Защо тези хора дойдоха? Защото този свят - Ирак, Либия, Сирия, беше последователно разрушен.
Главно по инициатива на Съединените щати, макар че Либия беше разрушена от лидерството на г-н Саркози. А как се стигна дотам?
Тук за бой са
първо
политолозите,
после политиците Типовият западен политолог измисли определението “Арабска пролет”, като аналог на Пражката пролет, на източноевропейските събития отпреди 20 години.
Но това означава, че никога не си бил там, не си се взрял в същността на нещата, които се случват. В арабските страни има два главни вида масови идеологии.
Първо, дяснонационалистическа, разпространена сред тяхната военна интелигенция, офицерите, чиновничеството. Те разбират света така - силови режими и просперитет на нацията. Националисти са, произвеждат умерено ръмжене към Запада и строят нации.
Вторият вид възглед е обхванал масите и не съдържа идеята за нация, а за религиозна общност. Това е идея за панарабско и даже паислямско обединение. Елитът, който пропагандира тази идея, са имамите. И всичко, което ни разказват, като Арабска пролет,
е просто помощ
за тези отдолу да
избият тези
отгоре
С изключение на Египет в останалите страни този процес беше изпуснат, масите излязоха на улиците и резултатът е видим - Ирак, Сирия и Либия са на парчета. В Либия има 5-6 действащи правителства, ако слушаме тези, които се обявяват за такива. А официалното правителство стои на границата с Египет и се крепи само по дипломатически съображения. В резултат на описания процес в Сирия възникна парче “Ислямска държава”. Този разпаден процес доведе до 3 милиона души, които искат да дойдат в Европа. В патакламата около бежанците има, разбира се, огромно количество гастарбайтери. Но това Европа си го направи.
Стигаме и до трети проблем. Ако влизат в къщата ти безобразници, които чупят, плюят, щипят дъщеря ти, и ти чакаш това някак да престане от само себе си, значи си негоден за глава на семейството.
Това не е
либерализъм, а
импотентност Европа дори минимално не успява да се защити. Както казва д-р Николай Михайлов, лидерите само държат сантиментални речи, изразяват съчувствие. Нареждат се лидери с черни дрехи, сред които и Кристалина Георгиева, и състрадават. А защо се стигна дотук? По три много ясни причини. Европа няма обща армия, но да речем, че американците може да са против. Но Европа няма и общо ФБР. И няма обща гранична полиция. Причината си е наша - че общоевропейските въпроси се решават само от Германия и Франция и от двама министър-председатели - Оланд и Меркел.
Французите казват: Обявяваме война на “Даеш”, но новото божоле пристига и всички се засилват да го пият. Като обявиш война, нали се очаква да започнеш да живееш много по-лошо?
Какво оттук насетне? Ако европейците не се осъзнаят и всичко продължи както досега, ще дойдат полуфашистки чичковци, а после може да дойдат и фашистки лидери, на чийто фон г-жа Льо Пен ще ни се струва като либерал.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване