03/25/16 11:45
(http://pik.bg)

Попова: Бокова има смелостта, куража и всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН

Попова: Бокова има смелостта, куража и всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН

Ирина Бокова има смелостта, куража и всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН. Това каза Маргарита Попова, вицепрезидент на Р България, по време на Балканска конференция на тема „Учителските синдикати на Балканите за мир“, организирана от Синдиката на българските учители, предаде „Фокус”.

"Идеята за образованието като мост и като съзидание за мира е идея на ЮНЕСКО, която днес се оглавява от българка, а силата на образованието като съграждащо мир е една от основните мисии на ЮНЕСКО", посочи Попова.

"Когато съм с вас изпитвам особени вълнение и чувства, не само защото с вас ме свързват първите ми години на моето професионално битие, а защото съм убедена, че именно с вас в днешния тежък, труден ден, в днешния ден, в който всички заедно искаме да съградим един нов свят, няма как това да се случи без на предната линия да бъдем заедно учителите, просвещениците, синдикатите на учителските колективи, директорите, родителите и всички, на които духовното е много по-близко, отколкото материалното", заяви в приветствието си към всички присъстващи Попова. "В нашия свят днес струва ми се духовното е твърде смалено. Има дълбока криза на ценностите, които раждат много страдания, несгоди в толкова много точки от нашия иначе толкова красив свят.

Според нея няма как да искаме да живеем в мир, без да си кажем ясно и открито, че политическите елити, не само в ЕС, сбъркаха на много места и днес светът е тревожен. Тя заяви, че държи много на един модел за интеркултурен диалог, в който няма да има място за предразсъдъци.

Попова пожела за Благовещение хората да бъдат здрави, благочестиви, да бъдат всички добри, да си подадат ръце и обединен от силата на женската енергия да изпратят силни послания за просвета, която е най-сигурната пътека за нов свят без ожесточение, насилие, кървави войни, обиди, предразсъдъци, свят, в който децата ни ще чертаят бъдеще заедно и ще му се радват.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване