03/25/16 11:31
(http://pik.bg)

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов: Мигрантската заплаха ще дойде от Гърция! Оставили са бежанците в мизерни условия (снимки)

ПЪРВО В ПИК! Бойко Борисов: Мигрантската заплаха ще дойде от Гърция! Оставили са бежанците в мизерни условия (снимки)

"Заплахата от идване на мигранти очаквам да дойде от Гърция. Една бедна Македония е изградила лагерите, има бетонни заливки, детски площадки, а тези в Гърция са повече от мизерни. Като членка на ЕС на тях са дадени над 700 хиляди евро, а не виждаме никакъв резултат", заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко Борисов. 

Премиерът каза още, че ученията които се правят на българо-гръцката страница са само за стиковане, да се покаже ясно на нелегалните мигранти, че границите ни се пазят добре. 

"След взетите решения в Брюксел, Турция няма да допусне наплив на мигранти, защото иска да влезе в ЕС и  дава ясен ангажимент.  Истинският проблем очаквам да дойде от Гърция. Правителството изпрати помощи до Гърция и Македония, а там лагерите са бетонирани с максимално добри условия", добави още Борисов. 

Премиерът допълни, че има информация от македонския президент, че бежанците мислели за нов маршрут. Докладът е предаден на вътрешните министри на ЕС. "Към момента има сведения, че се организират групи от по 1000 човека, защото знаят, че толкова много хора трудно бихме ги удържали", заяви Борисов. 

 

 

Министър-председателят заяви, че са отпуснати нови 5 милиона и 200 хиляди лева за каски шлемове, обувки, щитове. "Останах приятно изненадан от мотивацията на МВР и МО. Има горещи линии, с които да се обменя информация, а и в съседните държави имаме хора, които ни докладват има ли наплив. Главната заплаха идва от Гръцката граница. Няколко месеца подред гръцкото правителство не взима необходимите мерки", каза Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване