03/25/16 13:26
(http://pik.bg)

Свиленски: Недопустимо е транспортният министър да поема ангажименти, които не са в компетенциите му

Свиленски: Недопустимо е транспортният министър да поема ангажименти, които не са в компетенциите му

Недопустимо е министърът на транспорта да поема ангажименти, които не са в неговите компетенции – да обещава промени закон. Това заяви днес на брифинг в НС депутатът от БСП Лява България Георги Свиленски по повод създалото се напрежение снощи при блокирането от таксита на „Орлов мост“ във връзка с предстоящото влизане в сила на Закона за автомобилните превози.

От БСП считат, че отговорността е изцяло на Министерство на транспорта и Автомобилна администрация, тъй като през септември м.г. са приети промени, касаещи регламентиране на таксиметровата дейност и борбата с незаконните превози. Според него в ГЕРБ е сработило лобистко предложение под формата промяна в Закона за местните данъци и такси и в Закона за автомобилните превози, където чрез тези поправки да отпадне възможността автомобилите да бъдат преотдавани на трети и четвърти лица.

Според народният представител от БСП лява България Манол Генов на дневен ред излиза и друг въпрос от снощната случка на „Орлов мост“ и запита къде е било МВР в този казус. Имаше ли санкция от кмета на СО, запита той. Бяха нарушени правата на хиляди софиянци и хора, пътуващи през тази гореща точка в транспортните комуникации на София - „Орлов мост“. Какви мерки предприе МВР, за да не бъде допуснато затварянето на това кръстовище, продължи въпросите той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване