03/25/16 08:31
(http://pik.bg)

Свлачище на прохода „Шипка", шофьорите да внимават

Свлачище на прохода „Шипка", шофьорите да внимават

Пропаднал до ръба на асфалтовата настилка е участък от път I - 5 в района на прохода „Шипка" от км 164+120 до км 164+180. От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съветват водачите да се движат с повишено внимание в сигнализирания участък. Условията за пътуване в Габровска област са добри, настилките са сухи, само на Шипка - мокри. Това съобщава дежурният в Областно пътно управление – Габрово, цитиран от "Фокус".

Времето в региона е облачно. Температурата на въздуха на прохода “Шипка” е минус 2 градуса, в областта термометрите показват положителни температури – от 1 до 4 градуса. В региона остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, както и за теглене на ремаркета над 10 тона. В Габровска област няма допълнително въведени ограничения и нови затворени пътни участъци. Не са регистрирани и инциденти за изминалото денонощие.

На път Кормянско-Малък Вършец-Крамолин при км 10 е забранено е движението на МПС с ширина по-голяма от 3.5 м. /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец. Път Габрово-Дебел дял – в участъка от км 10 до км 13 е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходният маршрут е през Гъбене и Музга. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване