03/25/16 20:37
(http://www.klassa.bg/)

След вятър и мъгла, жега в четвъртък

 Истинска пролет се задава през следващата седмица. Хубавото време идва от четвъртък. Дотогава обаче се редуват облаци, превалявания и малко слънце.

Облаци и дъжд, но за кратко ще има през целия неделен ден. Няма да паднат обаче значителни количества дъжд, само около планините ще е повече - от 5 до 8 литра на квадратен метър. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Новата седмица ще започне с повече слънце. Термометърът сутринта ще показва между -1 и 4 градуса, но ще се затопли и следобед ще достигне 11-16 градуса.

Повишаването на температурите ще продължи и във вторник Често ще се редуват облаци и слънце. Привечер и в сряда в Северна България и по планините ще превали.

Истински пролетно ще е времето в четвъртък, петък и събота. Ще е предимно слънчево, а живакът ще надхвърли 20 градуса. По-хладно ще е само около морето, защото водата изстудява въздуха. Там максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а в останалите части на страната ще достигнат 18-23, а на места дори до 25 градуса.

И в неделя ще е топло, но постепенно ще се заоблачи и следобед в западните райони на страната ще завали. Възможно е и да прегърми, каза още метеорологът.

Следва нов по-хладен период. Облаци, чести превалявания и ниски за началото на април температури - такова ще е времето от 4 до 7 април. Максималните стойности на термометъра ще са 10-12 градуса. В планините ще превалява сняг.

Момиченце се пързаля в Борисовата градина в София. Въпреки слънцето температурите в последния ден от работната седмица бяха ниски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване